Turkiye ’de aile ici istismar vakaları oldukca fazla. Saadet Oğretmen Cocuk İstismarı İle Mucadele Derneği (UCİM) ’in gundeminde olan vakaları takip edersiniz, bu sayının azımsanmayacak kadar fazla olduğunu gorebilirsiniz. Ustelik bunlar yalnızca yansıyanlar, coğu zaman aile ici istismar vakaları gun yuzune cıkmıyor. Haberimiz olduğunda tuylerimizin urperdiği bu cirkin olayları ne yazık ki bazı cocuklar yaşıyor. Ustelik fail coğu zaman ne yazık ki baba, abi ya da dede oluyor. Mersin ’de de 3 kız kardeş oz babalarının kucuk yaşlardan itibaren kendilerini istismar ettiğini soyledi ve 55 yaşındaki S.D ’ye dava actı. Yaşları 28-34 arasında değişen 3 kardeşin adalet arayışı bugun Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde saat 14:00 ’de gorulecek davayla devam edecek.
Ensest ve pedofili kelimelerini bazılarımız gormeye tahammul edemezken, pek cok cocuk istismara maruz kalıyor. Mersin ’de de 3 kız kardeş kucuk yaşlardan itibaren oz babaları tarafından sistematik olarak istismar edildi Şu anda yaşları 28 ile 34 arasında değişen kız kardeşler, 55 yaşındaki S.D ’den şikayetci oldu. Ancak, S.D suclamarı kabul etmedi ve gozaltına alınıp serbest bırakıldı
H.G. (34) ile kız kardeşleri S.D. (30) ve S.D., (28), gectiğimiz haftalarda oz babaları S.D. ’nin yıllardır kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu one surup, şikayetci oldu. 3 kız kardeşin şikayeti uzerine başlatılan soruşturma kapsamında gozaltına alınan emlakcı baba, tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakıldı. İddiaları kabul etmeyen baba, kızlarının kendisinden para alabilmek icin boyle bir olaya başvurduklarını savundu.
Bugun ise 3 kız kardeşin adalet arayışında ilk duruşma goruluyor. Kız kardeşlerin anlattıkları ise insanın kanını donduracak cinsten Kız kardeşler tacizin kucuk yaşlardan itibaren başladığını ve 20 yaşına kadar devam ettiğini belirtti. Kardeşlerden en buyuğu olan 34 yaşındaki H.G, şunları soyledi;
“6 yaşından 20 yaşına kadar cinsel tacize şiddete maruz kaldım. Yıllarca şiddet de uyguladı. Yaşadıklarımız psikolojimi alt ust etti. Bir babanın evladına yapmayacağı şeyleri yaptı bize. Bir insan evladına bunları nasıl yapabilir? Biz adaletin yerini bulmasını, onun en ağır cezayı almasını istiyoruz. Cocukluğumuzdan beri bu travmayı yaşıyoruz. Yaşadıklarımız psikolojimi alt ust etti. Mağdur olan başka akrabalar da var ama korktukları icin uzerini kapatmaya calışıyorlar. Biz para pul istemiyoruz. O şahıs bize yaşattıklarının karşılığını bulsun istiyoruz. Biz adaletin yerini bulmasını, onun en ağır cezayı almasını istiyoruz. Kaybettiğimiz cocukluğumuzu geri verin bize. Lutfen sesimizi duyun”
Kız kardeşler sanığın resmi nikahlı olmayan annelerini de yıllarca fuhuşa zorladığı, baldızına (kızların teyzesi) ve erkek kardeşinin kızına da tecavuz ettiğini one surdu
Kardeşler, ilk etapta 6 kadın olarak mahkemeye şikayet dilekcesi verdiklerini ancak sanığın tehdit ettiği gerekcesiyle teyzelerinin ve S.D ’nin yeğeninin şikayeti geri cektiğini soylediler.
Fail S.D ’nin 3 kardeşi de istismar ettiği ise kardeşlerden en buyuğu olan H.G.´nin yaşadıklarını anlatmasının ardından diğer kardeşlerin de kendilerine yapılanı soylemesiyle ortaya cıktı
Kardeşler, 5-6 yaşlarından beri buna maruz kaldıklarını soylediler.
Yaşadığı travma nedeniyle 2 kez intihara kalkıştığını soyleyen kız kardeşlerden 32 yaşındaki S.D; “Bu yaşıma kadar evlenemedim, hep koktum. İki defa intihar girişiminde bulundum.” diyerek sozlerini şoyle surdurdu
“Cok buyuk korkular yaşadık. Ben de sadece bana yaptığını sanıyordum ama herkese yapıyormuş. O şahsın en ağır cezayı almasını ve adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.
Kız kardeşlerden 28 yaşındaki S.D. ise; “Hukuk mucadelesi veriyoruz ve sadece vicdanı olan insanlardan destek bekliyoruz. Bize bunları yaşatan şahsın tutuklu yargılanmasını istiyoruz” diye konuştu. Kardeşlerin davası bugun goruluyor
Kardeşler ilk olarak, 10 Ocak ’ta şikayet dilekcesi verdiler. Savcılık olay hakkında soruşturma başlattı. Mağdur kadınların yaşadıklarından dolayı psikolojilerinin bozulduğu belirlendi. Ancak dosya icin takipsizlik kararı verildi.
Kardeşler yaşadıklarını Demiroren Haber Ajansı ’na anlattı; Kaynak: 1