Merkez ussu Ege Denizi ’nin Seferihisar acıkları olan 6,9 buyukluğundeki deprem sonrası İzmir ’de yıkılan binalardaki arama kurtarma calışmaları devam ediyor. Tum Turkiye ise kurtarma calışmalarından gelecek iyi haberleri bekliyor. 1000 ’den fazla kişinin yaralandığı 100 ’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği depremde, enkaz altında kalanlar icinse hala umut var! Dun umudumuz 3 yaşındaki Elif Perincek ile yeşermişti. Elif bebek tam 65 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarılmıştı. Bugun ise umudumuzun adı Ayda oldu. 3 yaşındaki Ayda Gezgin, Rıza Bey Apartmanı enkazından tam 91 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Detaylara birlikte bakalım.
6.9 buyukluğundeki İzmir depremi ozellikle Seferihisar ve Sığacık ilcelerinde buyuk yıkıma neden oldu. Bircok bina yıkıldı, yuzlerce kişi enkaz altında kaldı
AFAD ekipleri, itfaiyeciler ve Turkiye ’nin dort bir yanından gelen ekipleri, enkaz altında kalanlar icin arama kurtarma calışmaları devam ediyor
Hala enkaz altında 30 kişinin olduğu tahmin ediliyor. Onlarcası ise Rıza Bey Apartmanı enkazında. Ekiplerin calışmaları devam ederken bugun yine bir mucizeye şahit olduk
4 yaşındaki Ayda Gezgin isimli bebek, 91 saatin ardından enkazan sağ olarak cıkarıldı. Ayda ’nın cıkarılması tum Turkiye ’ye umut oldu. Hastaneye kaldırılan Ayda bebeğin sağlık durumunun ilk incelemelere gore iyi olduğu oğrenildi
Ayda ’yı kurtaran ekip, ilk başta bir cığlık duyduklarını ardından makineleri kapatıp dinlediklerini soylediler. Ekipler ardından “Ayda ’ya iyi misin?” diye sordu. Ayda ise “İyiyim” diye cevap verdi
Arama kurtarma ekibinden Nusret Aksoy, “İlk cığlığını duydum. Daha sonra arkadaşlarıma soyledim. İsmini sordum, ‘iyiysen elini sallayabilir misin? ’ dedim, elini kaldırdı salladı.” diyerek cocuğun bulunma anını anlattı.
Ayda bebek, mutfakta bulaşık makinesinin yanında bulundu. Ayda Gezgin ’i kurtaran ekipten bir gorevli yaptığı ilk acıklamalarda şu cumleleri kurdu; “Hic enkaz altında kalmamış gibiydi. Enkazdan cıkarken gulumsuyordu.”
Ayda Gezgin ’in enkazdan gulerek cıkması ise tum Turkiye ’yi huzunlendirdi. Ayda Gezgin ’in annesinin de enkazın altında olduğu oğrenilmişti. Ne yazık ki Ayda ’nın annesinin cansız bedenine ulaşıldı
Ayda ’nın babasının ise hastanede olduğu oğrenildi. Enkaz altında kalan diğer kişiler icin 5 farklı apartman enkazında calışmalar devam ediyor, Turkiye ’nin umutlu bekleyişi ise suruyor. Depremde şu ana dek 102 canı yitirdik. Yaralanan 1026 kişiden 883 ’u taburcu edildi. 143 kişinin tedavisi ise devam ediyor.
Kaynak: 1