Hayatın karşımıza ne zaman ne cıkaracağını bilemiyoruz. Ancak planlar yapmaya, hicbir aksilik cıkmayacakmış gibi yaşamaya devam ediyoruz. Nitekim hayat planladığımız gibi gitmiyor. Boyle olduğunda ise umutlarımızı yitirip, yaşamaya devam edecek gucu kendimizde bulamıyoruz. Ancak başlarına ne gelirse gelsin, mucadeleyi bırakmayan, yaşama tum gucuyle sarılan “kahramanlar” var. Hepsi birer savaşcı. Tıpkı Neslican Tay gibi, tıpkı İrem Ayyuce Cınar gibi… Bu iki guclu genc kadının kansere karşı verdikleri mucadele pek cok kişiye ornek oldu. Ne yazık ki Neslican Tay bu savaşı kaybetmişti. Bir uzucu haber de İrem Ayyuce Cınar ’dan geldi. Ayyuce Cınar, yaşam savaşını kaybetti.
Ayyuce Cınar da tıpkı Neslican gibi yaşama tutunuşuyla, verdiği mucadeleyle pek cok kişinin sevgisini kazanmış, bircok kanser hastasına da ornek olmuştu
Mersin ’in Erdemli ilcesinde yaşayan Ayyuce Cınar, ilk kez 2017 yılında sağ bacağında şişlik şikayetiyle Erdemli Devlet Hastanesine gitti
Burada bacağında kitle olduğu tespit edilen Cınar, Mersin Şehir Hastanesine sevk edildi. Tetkiklerden sonra Cınar, Norofibromatozis hastası ve yumuşak doku kanseri olduğunu oğrendi
Cınar, ilk ameliyatını 2018 yılında oldu. Sağ bacağından sinir kılıfı tumoru ameliyatı yapıldı. Ardından ise radyoterapi ve kemoterapi sureci başladı
Tum bu surecte saclarını ve kaşlarını kaybeden Cınar, hayat enerjisini hic bırakmadı ve gecen sene hayatını kaybeden Neslican Tay ’ı ornek aldı
Cınar gecen sene, “Hastalık turlerimiz Neslican Tay ile benziyor. Ben de saclarımı kaybettim ama kanser değil, biz gucluyuz” mesajını vermişti.
Tedaviler ise ne yazık ki işe yaramadı. Ayyuce ’nin kanseri yeniden nuks etti. İrem Ayyuce Cınar, bu sefer Adana ’da ozel bir hastaneye kaldırıldı ve sağ bacağı kesildi
Hastalığının yaşam enerjisini golgelemesine izin vermeyen Cınar, sık sık sosyal medyadan paylaşım yapıyordu.
Cınar, kanserle mucadele etmeye devam ediyordu. Ancak 5 gun once yoğun bakıma kaldırıldı ve bilinci kapandı. Ne yazık ki 23 yaşındaki Cınar, daha fazla dayanamadı ve bu sabah yaşam savaşını kaybetti
Ayyuce ’nin vefat haberi sosyal medya hesabı uzerinden “Melek Oldu” notuyla paylaşıldı
1. Cınar ’ın vefatı ise sosyal medyayı yasa boğdu. Pek cok kişi paylaşım yaparak uzuntusunu dile getirdi; Mekanın cennet olsun Guzel insan, Olum sana hic yakışmadı. Nurlar icinde uyu.. 🌸#ayyucecınar pic.twitter.com/KAbmgqtUxY
— İrem Balcı (@_balcirem) November 25, 2020
2. Gorduğum, tanıdığım en guclu, en guzel kızı bırakıyorum..
Huzurla uyu meleğim🙏❤ #ayyucecınar pic.twitter.com/2s6g9PsYz9
— tweetimsiler (@tweetimsilerr) November 25, 2020
3. Sen o guzel mucadelenle herkese ornek oldun zaten. Cok savaştın, cok mucadele ettin. Kanser icimi yiyor kanka hissediyorum dedin ama hic pes etmedin. Sacını kestin, kaşın kirpiklerin dokuldu. Guzel olan onlar değil zaten biz guzeliz dedin. Sen hep cok guzelsin. #ayyucecınar pic.twitter.com/qkJ30lVF6l
— Atanırsa Laborant (@yusufozturkeyy) November 25, 2020
4. Cok guzel mucadele ettin ne yazık ki olmadı, mekanın cennet olsun guzel gozlu melek 💙#ayyucecınar pic.twitter.com/5eootOyMnl
— Sevda¹⁹⁰⁷ (@DSvdaa) November 25, 2020
5. Hayatım boyunca gorduğum en guclu kadınlardan birisiydin. Her gorduğum videonda gulumserdin seninle aynı kaderi paylaşan insanlara ufacık bir guluşunle bile destek oldun onca yaşadığın şeylere rağmen icindeki guluşu kaybetmedin. Şimdi ise melek oldun #ayyucecinar pic.twitter.com/mSoJDoI28x
— f*cki 🏳️*🌈 (@nediyorsunlaaan) November 25, 2020
6. Mucadelen cok guzeldi ışıklar icinde uyu🙏🏻 #ayyucecınar pic.twitter.com/ZpAQbdoCQF
— no context aşk-ı memnu (@ncontextask) November 25, 2020
7. Mucadelen de en az kendin kadar guzeldi Ayyuce❤🥺Cok cok ozleyeceğim… #AyyuceCınar pic.twitter.com/kU9E15VNOf
— FUNDA (@Blackhearttz) November 25, 2020
Kaynak: 1