İstanbul ’un Ataşehir ilcesinde Can Goktuğ Boz ’un samuray kılıcıyla saldırdığı Başak Cengiz (28) tum mudahalelere rağmen hayatını kaybetti. Genc kadının mimar olduğu ve eğitim icin Ankara ’dan İstanbul ’a geldiği oğrenildi. Cinayet zanlısı gozaltına alınırken, evinde yapılan aramalarda korkunc detaylar ortaya cıktı.
İstanbul ’da gercekleşen korkunc olay dun akşam saat 19.00 sıralarında Ataşehir Barbaros Mahallesi ’nde meydana geldi Bir sitede tek başına yaşayan Can Goktuğ Boz, sokakta karşılaştığı ve hic tanımadığı Başak Cengiz ’e samuray kılıcıyla saldırarak ağır bir şekilde yaralı. Başak Cengiz, olay sonrasında kanlar icinde yere yığıldı. Ağır yaralanan kadın civardaki ozel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanedeki tum mudahalelere rağmen kurtarılamayan genc kadın hayatını kaybetti. Samuray kılıcıyla saldıran Can Goktuğ Boz ise polis ekipleri tarafından yakalanarak goz altına alındı.
Tum Turkiye ’yi yasa boğan bu haberin ardından Başak Cengiz ’in ailesi soluğu İstanbul ’da aldı Adli Tıp Kurumu ’nda evlatlarının cansız bedenini teslim alan aile, goz yaşlarına boğularak duruma isyan etti. Aynı zamanda Başak Cengiz ’in eğitim icin İstanbul ’da olduğu beş gun sonra ailesinin yanına Ankara ’ya doneceği oğrenildi.
Katil Can Goktuğ Boz ifadesinde “Cok canım sıkkındı. Bir kadını bıcaklamayı duşundum. Evdeyken birini oldurmeyi planladım. Elime kılıcı alıp dışarı cıktım.” dedi Cinayet zanlısının Anadolu Adalet Sarayı ’nda verdiği ifadeler kan dondurdu: “Oldurebileceğim, bana direnemeyen birinin, bir kadının gecmesini bekledim. Karşıma o cıktı, oldurdum.”
Boz, savcılıkta verdiği ifadenin ardından Anadolu Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi CNN istihbarat şefi Nihat Uludağ; zanlının evinin duvarlarında “Tuzak kur”, “Karnına bıcak sapla”, “2023 Savaş” gibi sozlerin yazılı olduğunu aktardı. Ote yandan yetkililerin yaptığı acıklamada Can Goktuğ Boz ’un daha once 17 gun uyuşturucu tedavisi, beş yıl sureyle de psikolojik tedavi gorduğu ifade edildi. Cantasındaki kılıcı cıkararak hic tanımadığı bir kadını 4 ayrı yerinden yaralayan ve olumune neden olan Boz ’un akıl sağlığının yerinde olmadığı belirtiliyor. Zanlının annesi ve avukatı Ayşe Nejla Yomralıoğlu, Boz ’un gozlem altına alınarak tedavi edilmesini talep etti. Bu olay sosyal medyanın da gundemine oturdu. İşte o tepkilerden bazıları…
1. Canım arkadaşım. Evlenme teklifi aldığın sonra ki gundu. Kabullenemiyorum boyle bir olumu. Hicbir şey yokken tanımadığın biri tarafından oldurulmek. Cok cok zoruma gidiyor. Kafayı yedirtiyor insana. Bu olum senin gibi neseli bir insana hic yaksmadi.Allah rahmet eylsn #basakcengiz pic.twitter.com/PsdiAyyP9c
— hasan azad ok (@azad21O) November 10, 2021
2. Başak Cengiz her gun kullandığı yol da, Ceren Ozdemir evinin apartmanın da hic tanımadığı insanlar tarafından canice oldurulduler. Neden biz kadınların her an her yerde herkes tarafından oldurulme ihtimalimiz var? Bu korkuyla daha ne kadar yaşayacağız? #basakcengiz pic.twitter.com/sHaDeiJkpT
— Bidi👻 (@symasmyye) November 10, 2021
3. Ofkeli ve uzgunum!

Ankaralı bir mimar, genc bir kadın. #BaşakCengiz Eğitim icin İstanbul'a geyor. Ve bir manyak tarafından samuray kılıcıyla olduruluyor. Cani herif ifadesinde "Birini oldurmeyi planladım, kadın direnemez diye onu oldurdum" diyor. pic.twitter.com/xhqdkJuIfh
— Yekta Kopan (@yektakopan) November 11, 2021
4. Bakın ben artık delireceğim. Sokak ortasında hic tanımadığı biri tarafından samuray kılıcıyla oldurulen gencecik bir kızın yerine kendimi koymaktan delireceğim #basakcengiz pic.twitter.com/oM2bklvr9U
— citlembik (@citpembik) November 10, 2021
5. Sokak ortasında hic tanımadığı birisi tarafından katledilen bir kadın. Artık ne diyeceğimi bilemiyorum, cok ofkeliyim. #BaşakCengiz pic.twitter.com/j0i4XNJr1V
— Ozan Tufan (@Ozan) November 11, 2021
6. ‘boyle tiplerle beraber olursanız oldurulursunuz tabiii ’ diyen erkekler şimdi de ‘savunma dersi alın kızlsr ’ diye akıl veriyor #basakcengiz savunma dersi alsaydı sanki yaşayacaktı. biriniz de şu istanbul sozleşmesini ağzınıza alın artık!
— PuCCa (@PuCCaa) November 11, 2021
7. Sokakta yuruyen bir kadını, sırf canı sıkıldığı icin samuray kılıcıyla olduren korkak, alcak bir manyak. Nedir arkadaş bu? Nasıl bi kafa, nasıl bir dunya? #basakcengiz pic.twitter.com/LAOjroJC0G
— Atilla Taş (@AtillaTasNet) November 11, 2021
8. #BaşakCengiz, sokak ortasında samuray kılıcıyla katledildi ve cani ifadesinde bu cumleleri kullandı:

"Birini oldurmeyi planladım, duşundum ki kadın direnemez o yuzden onu oldurdum"

ARTIK YETER! pic.twitter.com/dgzrMz35Bp
— Yılmaz Buyukerşen (@Y_Buyukersen) November 11, 2021
9. dun sokak ortasında bir kadın hic tanımadığı bir manyak tarafından samuray kılıcıyla vahşice katledildi!
sebep; katilin canının birini oldurmek istemesi, kadın olması, savunmasız olması, o an oradan geciyor olması…#basakcengiz
— kutup zencisi (@kutupzencisi) November 11, 2021
Kaynak: 1 2