Sevdiği butun kadınları kaybetmiş bir edebiyat dehası Edgar Allan Poe. Poe ’nun şiirlerini, oykulerini okuyanlar onun gizemli dunyasında kaybolmaktan buyuk bir zevk alırlar. Ona belki de, bu kadar karanlık ve zekice kaleme aldığı oykulerini yazma gucunu kazandıran, kaybettikleri olmuştur diye duşunmeden edemiyoruz. Gotik edebiyatın oncusu Amerikalı yazar, insanlığa verilmiş buyuk bir armağandır.

Poe ’nun urpertici tasvirleri, oykulerindeki kurguları okuru kendinden gecirir. Cektiği acıları hic yaşamasaydı, bu kadar buyuleyici bir kaleme sahip olabilir miydi bilinmez. Ama sıkıldığınız hayatınızdan uzaklaşıp Poe ’nun sisli sayfalarında yeni bir dunyayı keşfetmek isterseniz, o sizi her koşulda buyuk bir zevkle karşılar.
Gelmiş gecmiş en ozgun ve sağlam yazma gucune, en cekici karanlığa sahip yazarlardan olan Edgar Allan Poe ’nun sozlerine kulak vermenin herkese iyi geleceğini duşunduk.
İlginizi Cekebilir: En İyi Gotik Edebiyat Romanları
1. “Gorduklerinizin yalnız yarısına inanın, duyduklarınızın hicbirine.”
2. “Dunya ’nın gorduğu her buyuk başarı, once bir hayaldi. En buyuk cınar bir tohumdu, en buyuk kuş bir yumurtada gizliydi.”
3. “Gun boyu ruyalarda gezenler, sadece uykusunda ruya gorenlerin kacırabileceği şeylerin farkındadır.”
4. “Bazı kitapları okurken yazarın duşuncelerine dalıp gideriz, bazılarını okurken de kendi duşuncelerimize…”
5. “Mukemmel bir şiirin mutlaka bir amacı olması gerektiği aklıma geldi. İnsanlığı en cok huzne boğan evrensel acı ne olabilir diye sordum kendime. Cevabım “olum” oldu.”
6. “Duyguların aşırı guclu oluşunu delilik zannediyorsunuz.”
7. “Hasret canıma tak etti, aşk derdine var mı deva?”
“…o an kuzgun dile geldi, cevap verdi, ‘Asla! ’ dedi.”
8. “Delilikten muzdarip değilim her anın tadın cıkarıyorum.”
9. “Mutluluk bilginin kendisinde değil, bilginin edinilmesi surecindedir.”
10. “Bir kedi kadar gizemli yazabilmeyi isterdim.”
11. “Apacık ve hazır olanı reddedip uzaktaki ve belirsiz olanı yeğlemek insan doğasının sapkınlığının bir ozelliğidir.”
12. “Guzel bir kadının olumu dunyanın en şiirsel meselesidir.”
13. “Gercek, kesinlik ister, tutku ise sadelik (gercekten tutkulu olanlar beni anlayacaktır).”
14. “On oyundan dokuzunda kazanan deha değil, dikkattir. Ancak dikkatin onemi azaldığında kazananı belirleyen faktor ise zekadır.”
15. “Oysa gercek her zaman kuyunun dibinde değildir.”
16. “Eşsiz olduğu oyle bariz bir gercek gibi gorunuyordu ki, bu eşsizliğin nereden kaynaklandığını sorgulamak saygısızlık gibi geliyordu.”
17. “Sevgiden daha ote bir sevgiyle sevdik birbirimizi.”
18. “Tum şiddetli heyecanlar, ruhsal bir zorunluluktan oturu, kısadır.”
19. “O zaman diye mırıldandım donup giderken, gercekler bazen hayal gucunden nasıl da daha tuhaf olabiliyor.”