Bedia Tuncer, “Akıl Hastalarının Yazdıkları Şiirler” isimli derleme kitabın sahibi. Kendisi bir donem Bakırkoy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi personeline okuma yazma eğitimi vermiş. Bunu yaparken bir yandan da akıl hastalarıyla ilgilenmiş. Ve sonra akıl hastalarının yazdıkları şiirleri derleyerek yayınlanmasını sağlamış. Basım tarihi 1964 olan bu kitap, dunyada turunun tek orneği olabilir.
Biz de şimdi Unimetre ’nin Facebook sayfasında paylaştığı bu kitap sayfalarıyla birlikte, en ilngic bulduğumuz dizeleri sizinle paylaşacağız. Ve eminiz bu dizeler sizi de hayrete duşurecek.
1. “Ağa koyun kacırır, orman eşkiyası kutuk kacırır. Ve sonunda kacırmak icin bizlere, elbette akıl kalır.”
2. “Uyan kabrinden ey unlu filozof Sokrat, yolunu oğret beni de filozof et… Ya da Allah ’ım yeter azad et.”
3. “Hayat bazen tatlıdır bazen de acı. Tımarhane dinlemiyor ne hoca ne de hacı. Buraya duşenin başına geciyor doğruluk tacı…”
4. “Gunlerim taburcu olmamı beklemekle geciyor. Gencliğim delilere hoş gorunmekle bitiyor…”
5. “Kimi şaşar ve guler, tımarhanede meşhur olur mu hic, der. Ama meşhur sozdur; her horoz kendi copluğunde oter.”
6. “Uskudar taburculuk hasretiyle derinden, kalbimi hoplatıyor Bakırkoy ’un treni. Hayretle karşılarım beni deli goreni”
7. “Ey insanlık etrafınıza bakınız. Milyonlarca delinin ızdırabıyla, daha cok alakalanınız.”
8. “Bir cift goz arıyorum…”
9. “Kalbim durmadan kanar, ciğerlerim ateşler icinde yanar.”
10. “Gul gonderirim kızmışsın, ne turşuluk kızmışsın.”
11. “Belki bir col olsaydı akıl hastanesi; gidenlerin gelmezdi tekrar geri donesi.”
12. “Cunku sen benim vucudum, ben de senin ruhunum.”
13. “Bin dokuz yuz altmış uc eksi, bin dokuz yuz elli dokuz; yıllardan arta kalan muşvik bir ses, aklaşan saclarımız.”
14. “-Dursun- demişler durmuş. Dururken muhtar olmuş.”