Evdeki eski elektronik cihazların kasasına zarar vermeden ve pil harcamadan kullanabilmek icin sahte aa piller yapmak istiyorum ve mumkunse bunu tek adaptor kullanarak yapmak istiyorum. Fakat aklımda birkac soru var.
1) eklediğim gorseldeki seri bağlanma durumunda kısa devre meydana gelecek ben bunu engellemek icin ne yapabilirim? Kaynağım muhtemelen li-ıon pilden duşurulmuş 1.5v(1.2v civarı yeter diye duşunuyorum) tek kaynak olacak ve gerekirse 4'lu kurulumu karşılayamıyorum. (2. pili direkt tel yap, bir pilin voltajını seri pil sayısı X 1.2v yap diyenler icin). Voltaj yukseltici kullanmadan bu sorunu nasıl cozebilirim, diyot cozer mi bu senaryoyu? Kısacası yapmak istediğim hicbir ayar yapmadan 1.5v DC adaptor kullanarak istediğim kadar pili bağımsız pillermiş gibi kullanabilmek.
2) 14500 li-ıon piller var, uclu kullanımda boş tel senaryosu ile birlikte başarılı sonuclar verdiğini gordum bazı videolarda. Cihazın ic direncini bilmeden 2 veya 4 pilli (ozellikle 2) senaryoda kullanabilir miyim bunları? Şimdiden teşekkur ederim.