Edebiyatımızın cınarlarından Muzaffer İzgu, hayatını kaybettiğinde 81 yaşındaydı.
Hayatının butun donemlerinde okuyan, duşunen ve yazan bir insan olarak yaşadı. Eserlerinde, ozellikle cocuk edebiyatı alanında verdiği yapıtlarda toplumun donuşum noktalarını daha temelden guzelleştirmeye, iyileştirmeye niyetliydi. Oyle de oldu. Onun kitaplarıyla buyuyen cocuklar hatırlayacaklardır ki yaşamak, gercek anlamda bir mucadelenin guzelliğiyle ve inancıyla mumkundu. Ve bu inancın surekliliği, yine aynı yaşamın icinde gercek olacaktı.
Usta yazar Muzaffer İzgu‘nun eserlerinden altı cizilesi cumleleri derledik.
Muzaffer İzgu Eserlerine Ulaşmak İcin Tıkla!

1. “İnsan ağır yukun altına girdi miydi, ağır ağır gideceğine daha hızlı gidiyor. Belki de bu işkence bir an once bitsin diye” 2. “Yuru ya kulum demesine karşın, bir turlu yurumedi bizim yaşam kavgamız. Ne soframızın bereketi arttı, ne de giyimimiz, kuşamımız. Ayranla bulgur pilavı soframızın baş susu oldu” 3. “Yoksul evinde bir kişinin soğuk alıp hastalanması demek, tum ailenin yiyeceğinden iceceğinden kesilip doktora ilaca verilmesi demekti” 4. “Belki de, biz kışın dunyaya geldiğimizden leylekler burada değildi. Suc anamın, azıcık dişini sıkıp da bizi marttan sonra dunyaya getirseydi, leyleğe binme mutluluğuna biz de erişirdik” 5. “Bir tur sevgiyi cozmeye calışıyordum o zamanlar minicik beynimde. Ama bir turlu cozum yolu bulamazdım” 6. “Ah ah, gel de cocuğa soz anlat, kolay mı cocuğa soz anlatmak, o karanlık yuzlu adamın, insan olduğunu kanıtlamak?” Muzaffer İzgu Eserlerine Ulaşmak İcin Tıkla!

7. “Cocuk dediğin gule benzer, bugun solar, yarın acar. Ama babam bilmiyordu ki, bugun solan başka bir guldur, yarın acan başka bir gul” 8. “Hey iyilik melekleri, siz koruyun beni kazadan beladan, hastalıktan ve de inşaatın bekcisi varsa, ondan” 9. “Bizde hukukun ustunluğu, yerine gore vardır; yerine gore yoktur. Şayet o hukumet, şayet o bakan, o memuru gorevinden uzaklaştırmak istiyorsa yoktur, ama Danıştay zenginin yararına, yani iktidar doğrultusunda bir karar almışsa, o zaman vardır” 10. “Cocukların en buyuğu yedi yaşındaydı. Cunku sekiz yaşına basmış bir cocuğun yeri pamuk tarlasıydı. Bedava ekmek yok beyler” 11. “Baloncuyu da, cok balonu olduğu icin dunyanın en mutlu insanı sanırdım” 12. “Ulke ne zaman darboğaza girse, olan kitaplara oluyor. Sanki bu raflarda sessiz sedasız duran kitaplar sokuyorlar ulkeyi darboğaza, tum suc onların, doviz yokluğu onların, pahalılık onların, enflasyon, devaluasyon onların. Onlar halkı bir lokma ekmeğe muhtac eden, onlar halkı ezip somuren” Muzaffer İzgu Eserlerine Ulaşmak İcin Tıkla!