Gunumuz dunya edebiyatının sevilen yazarlarından Sarah Jio, Paris ’ten Ciceklerle adlı kitabıyla gundemde. 1978 doğumlu Amerikalı gazeteci ve yazar, New York Times ’ın cok satan yazarı unvanıyla da biliniyor. Jio ’nun romanları Turkiye, İtalya, Fransa, Rusya, Brezilya, Cin, Norvec gibi 25 ’ten fazla ulkede yayımlanıyor. Gectiğimiz eylul ayında da ceşitli etkinlikler ve yeni kitabı kapsamında ulkemize gelen yazarın cok satanlar listesindeki “Paris ’ten Ciceklerle” kitabını acmaya calışacağız. Ama hayatına da kısaca bir bakarak. Jio bu kitabı icin şoyle diyor: “Bu kitap, benim Paris ’e yazdığım aşk mektubum.”
Esere Ulaşmak İcin Tıkla!
1. Şohretten once
18 Şubat 1978 yılında dunyaya gelir Sarah Jio. Cocukluk yıllarında kitap yazmaya meraklı olan yazarın ilk kitap deneyimi yedi yaşına kadar gider. Westerne Washington Universitesi ’nde eğitim gorur ve burada iletişim fakultesinden mezun olur. Gazete yazıları daha cok; yemek, eğlence, seyahat, sağlık, alışveriş, spor gibi konuları icerir. Kadın ve moda temalı Glamour dergisinin de başyazarlarından biri olmuştur.
2. Turkiye ’de Sarah Jio
Yazarın ulkemizde geniş bir okuyucu kitlesi vardır. Kitaplarının cok satanlar listesinde en sık yer aldığı ulkelerin başında Turkiye gelir. Gectiğimiz eylul ayı icerisinde de Paris ’ten Ciceklerle adlı kitabıyla ilgili iki ozel etkinlik icin Turkiye ’ye gelmiş olan Sarah Jio ’nun burada dinamik bir okur kitlesine sahip olduğunu soyleyebiliriz.
3. Kitabın konusu
Yazarın cok satanlar listesinde yer alan odağımızdaki Paris ’ten Ciceklerle kitabı okuru 1940 ’lı yılların Paris ’ine doğru bir yolculuğa cıkarıyor. Kitap hem o yıllar hem de gunumuzdeki iki kadının birbiriyle ic ice gecen hikÂyelerini ele alıyor. İki ayrı kişinin ve zamanın odağında gecen kitap Paris ’in ara sokaklarına, savaş donemlerine, aşka ve mucadeleye dair onemli bir kurguya sahip.
Esere Ulaşmak İcin Tıkla!
4. Yazardan Paris ’ten Ciceklerle kitabı hakkında
Eylul ayında kitabının tanıtımı ve imzası icin ulkemize gelen Jio, yeni eseri hakkında şunları belirtiyor: “Diğer romanlarım gibi tarih konularını işlemek benim cok ilgimi cekiyor ve ikili hikÂye kurgusunu cok seviyorum. Gecmiş ile gunumuz arasında gidip gelmek de bir yazar olarak cok eğlenceli.”
5. Tanıtım bulteninde soylenenler
Yazarın kitap hakkındaki tanıtım bulteninde soyledikleri de bu yeni eseri hakkında oldukca onemli ipuclarına sahip. Soz gelimi, Paris ’i kendine mekan olarak belleyen bir kitap icin yazarın Paris ’i gezdiğini, onun ara sokaklarında kaybolduğunu goruyoruz: “Bu kitabı yazarken, karakterlerimin peşinden en etkileyici kafelere, guzel balkonlara ve canım Paris manzaralarına gittim. Bu seyahatte Montmartre ’nin basamaklarına tırmandım, Rue de Cler pazarındaki renkli goruntulere hayranlıkla baktım, kucuk ara sokaklardaki gizli kafelerde espresso yudumladım. Hepsi unutulmazdı. Ama bu hikÂye, cikolatalı kruvasanlardan ve bir bahar gunundeki Eyfel Kulesi ’nden daha derinlere iniyor. Bu hikÂyenin sayfaları, 1940 ’lı yılların savaşla yıpranmış Paris ’inde, gonul yaralarını ve travmaları ele alıyor. Gunumuzde ise direnmeyi, affetmeyi ve sevmeyi becerebilen veya beceremeyen karakterleri.”
6. Paris ’in en ince detayları
Paris ’i karış karış gezerek romanı icin malzeme toplayan yazar Paris ’e olan aşkının altını cizerken okuruna da sesleniyor: “Bu kitap, benim Paris ’e yazdığım aşk mektubum. Ve belki bir gun, bir mektup daha yazarım. Şimdilik, hayal ettiğim bu hikÂyenin, karakterlerin, Paris ’in her şeyinin en ince detayına kadar keyfini cıkarmanızı umuyorum.”
7. Ulkemizde Paris ’ten Ciceklerle kitabı
Jio ’nun pek cok kitabının cok satanlarda olduğu Turkiye, yazarın bu yeni kitabına da aynı ozeni gostermiş durumda. Oyle ki, Paris ’ten Ciceklerle kitabı da şimdiden cok satanlar rafında yerini aldı. Pena Yayınları tarafından cıkan kitabı bulamayacağınız bir yer yok! Şimdiden keyifli okumalar.
Sarah Jio Eserlerine Ulaşmak İcin Tıkla!