Fi, Ci, Pi serisiyle edebiyat dunyasına adeta bomba gibi duşen Azra Kohen ’in yeni kitabı ‘Gor Beni ’ de gectiğimiz Ocak ayında raflarda yerini aldı. Kitaplarında kurguladığı harika oykulerin arasına, evreni, doğayı, insanı kısacası dunyayı ve işleyişini serpiştiren, her satırda okuyucunun ufkunun acıp mesaj veren, insan olmanın sorumluluklarını ve bilincini aşılayan bir yazar Azra Kohen. Kitaplarında anlattıklarıyla, verdiği mesajlarla ise pek cok kişinin hayatını değiştiriyor. İşte son zamanların en populer yazarlarından olan Azra Kohen ’in kaleminden yaşama bakış acınızı değiştirecek 20 alıntı;
Azra Kohen Eserlerine Ulaşmak İcin Tıkla!
1. Bizi icimizdeki Tanrı ’ya yaklaştıran şeyle, diğer insanlardan ayıran şey aynı; merakımız. Potansiyelimiz merakımızdan doğuyor. Sonunda merak ettiğimiz şeylere donuşuyoruz. Neyi, niye merak ettiğimiz, kimliğimizi oluşturuyor. / Fi
2. Doğmak yetmiyor, kendini bulmak icin savaşmak gerekiyor. Senin savaşın ne? Kimin icin, ne icin savaştığını biliyor musun? Kendini bulmak icin savaşabilecek misin? / Fİ 3. Dunya mantar olmuş zavallı bir gezegen. Toplum dediğin şeyse insan denilen bakterinin iletişimde olmasını garantileyen bir sistem sadece. Tuketimi kolaylaştıran bir sistem. Uretmesen de var olabilmeni sağlayan şey. Kacımız tukettiğimiz şeyleri uretebiliyoruz? / Fi
4. Kaynakları bu kadar zengin bir gezegende yaşayan 7.5 milyar insan aclıktan olebileceklerine inandırılarak surekli calıştırılırken tohumların, hayvanların genetiğiyle oynanıyor ve insanın temel besin kaynağı kontrol altına alınıyordu. / Fi
5. Hayat, sadece hissettiğindir. Hissettiğini şekillendirmek senin elindedir. Yaşadığın deneyimler hissettiğin şeye şekil verir ama neyi yaşayıp neyi reddedeceğini secmek senin elindedir. Deneyimlerini sec! / Fi
6. Yaşadığımız her anın bize bir şey oğretmek icin dizayn edildiğimi; her acının derin bir anlamı olduğunu, her haksızlığın fark edişte bir adım olduğunu ve hayatın, uğradığımız haksızlıklarla bizi denediğini, yaklaştığımız yanlış kişilerle bize nice bilgiler yuklediğini, hayal kırıklıklarında bizi eğittiğini bil. / Ci
7. Sahte olan her şeyden uzak dur, ozellikle de insansılardan. Seni birilerine donuşturmelerine izin verme! Kendini sec. Her secimde iki şartın olsun; potansiyeline hizmet etsin seceneğin ve yaşamın yanında olsun her secimin. Hayata katkın olsun. Ne olursa olsun şu sorunun cevabını unutma. Benim birinci gorevim ne? Daima bil, hisset, affet, keşfet. Kendine varmak icin buradasın, gerisi illuzyon. / Ci
8. Hayatın sana ne anlatmak istediğini anlayana kadar buradasın, acıdasın, gerekirse olur ve yine doğarsın. Acıyı yenip anlayışa cevirene kadar buradasın! Ofkeyi dindirip, nefreti ezip hayatını hedefe donuşturene kadar yoldasın! Duyguları uzulmek icin değil anlamak icin yaşadığını fark edene kadar daha cok doğacak ve oleceksin. / Pi
9. Evren adı verilen bu dev mekanizmanın icinde kucucuk bir hucreydi insan, evren koca bir vucutken dunya adlı organın icinde yaşıyordu. O kadar kucuktu ki neredeyse gorunmezdi. İnsan onemsiz miydi? Asla! Parazit miydi? Kimliğini keşfetmezse evet, keşfedinceyse Tanrı ’nın suretindeydi. Cana sahip cıkacak yucelikte ve erdemdeydi. / Pi
10. Eğitmediğimiz, hor gorduğumuz, yardım etmediğimiz herkesi bir gun karşımızda goreceğiz. Ustelik ellerinde silahlarla. / Pi
11. Aşk sadece motivasyondu, insanı kendi versiyonunun en iyi haliyle var olabilmesi adına tetikleyen bir motivasyon. Motivasyonu merkeze koyup geri kalan her şeyi ona adamaksa kayboluştu. Biz gelişelim diye hayat tarafından sunulmuş bu arac nasıl olmuştu da bir tuzağa donuşmuştu? / Pi
12. Hicbir zaman duşuncede hazıra konma! Başkasının oluşturduğu duşunceyi onaylamak icin değil, kendimizinkini oluşturmak icin buradayız. Anlatılanla değil yaşadıklarınla, araştırdıklarınla anla hayatı. Diğerlerinin felsefesine değil, yaşamın bilimine odaklan ve kendi felsefeni cıkar. Evreni, varoluşu izle. / Pi
13. Cıkarları icin fırsat oluşturmaya calışanlar sonunda mutlaka hırpalanırlar. / Aeden
14. Yediğimiz her şey duygularımızın ham maddesidir. Varlığın gelişebilmesi icin duşuncede merakını ehlileştirmesi gibi, iştahın da arsızlığını ehlileştirmesi varlığın tekamulunun temeliydi. / Aeden
15. Evren oyle guzel tasarlanmıştır ki, varmak icin cıktığımız yol, gitmek istediğimiz yer neresi olursa olsun, yola cıkma cesaretini gosterebilen ve kendine samimi olan herkesi ozune yaklaştırır. / Aeden
16. Hayat bizi zorladığında aslında gelişime cağırıyordur. Tekamulumuz icin fırsat veriyordur. Evrende hata yoktur. Vermemiz gereken tepkileri erdemli bir şekilde verebilecek kadar gelişip gelişmediğimizin olcumunu yapar her kriz. Hata olarak algıladığımız şey, algımızdaki zayıflıktır, buyuk resmi gorememekten, kendi kucukluğumuzden kaynaklanır tum endişe ve korkularımız. / Aeden
17. Sen, insan olmayı başarabilmek icin doğduğunu anlamadıysan, hangi dine inandığının hicbir onemi yok. / Gor Beni
18. Yanlışları değiştirmek istiyorsan topa tufeğe gerek yok, en buyuk silah ilimdir, en iyi yontemse eğitim. Cok şukur ki insan oğrenen bir varlık. / Gor Beni
19. Takipcisiniz, keşifci değil. Keşifci olup kendi yolunuzu acmanın, vagon olmamanın tek bir yolu var. Oğrenmek, gelişmek, yol olmak. / Gor Beni
20. Gerceği bilemezsiniz, cunku neyi bilip bilmeyeceğinize gercekler değil, birileri karar veriyor. Tarihi yazanlar sizin gecmişinizi bile istedikleri gibi yazıyorlar. / Gor Beni