Boyle bir konu Ekşi Sozluk ’te var; “Gercek olması istenen film karakterleri” diye. Ama sozluğun entelektuel seviyesi yuksek olduğundan, onların hayalleri daha farklı. Benim listem biraz haldur huldur… “Yaa bırak bunları hacı abi, Monica Bellucci ’nin Malena ’da canlandırdığı karakter gercek olsun, gerisi tırıvırı” diyen de olabilir. Haa Monica Bellucci gercek ama sana bana ne faydası var, o da ayrı mesele.
Hafize Ana
Hababam Sınıfı ’nda Adile Naşit ’in canlandırdığı Hafize Ana gercek olsa, hayatımızın bir doneminde biz de onun kuzucukları olsak, bizim dersimize de sahte tarih hocası olarak girse…
Behzat C. ’deki Hayalet
Aslında Behzat C. gercek olsa diyesim geldi ama uğraşamam onun siniriyle, zor adamlığıyla. Her gun her gun kufrettiremem kendime… Hayalet guzel adamdı bi kere, mulayim bi arkadaştı, hakiki arkadaştı hem de. Oralet seven adamdan zarar gelmez hem.
İsmail Abi
Bunun nedenini anlatmaya sayfalar yetmez ama biz yine de kucuk bir liste yapmıştık: Leyla ile Mecnun ’un İsmail Abi ’sinin Hic Unutulmayacağının 11 Kanıtı
Ryo İşizaki
Tsubasa ’nın gercek olma ihtimali hic yok zaten, o konuyu gecelim… İşizaki gibi gonulden oynayan, tekmeye kafa uzatan, takım icin kendini feda edebilecek karakterde bir defans oyuncusuna memleket olarak cok ihtiyacımız var. Şu fotoğrafta, Kojiro Hyuga ’nın şutunu kafayla karşılıyor, duşun artık. Hyuga ’nın şutlarının şiddetini bilen bilir…
Susam Sokağı ’ndaki Budu Gonul isterdi ki tum Susam Sokağı ekibi gercek olsun, bizim sokakta yaşasın ama birini secmek zorundayım. O da gece yarısı uyanıp Edi ’ye su getirmekten cekinmeyen yuce gonullu Budu ’den başkası olamaz.
Cameron Phillips ‘Terminator: The Sarah Connor Chronicles ’ dizisinde Summer Glau tarafından canlandırılan ve John Connor ’ı korumakla gorevli olan bu robot abla benim koruyucu ablam olsa; yanıma alıp Bağcılar ’a gidip herhangi bir kahvenin kapısını tekmelemekten cekinmezdim. Evet, hayallerim bu kadar kucuk… Mazot yakmaz, parca kırmaz, dırdır etmez, ilgi beklemez. Vur dersin vurur, kır dersin kırar ağzını burnunu.
Don Draper
Mad Men dizisindeki karizmatik, yaratıcı, yer yer kustah reklamcı. Cok sevdiğimden değil de, gercek olsa en azından memleketteki “Don Draper triplerine girmiş gotu kalkık kreatif direktor” populasyonundan kurtulmuş olurduk. “Gerceği varken bizim gibi kolpalara ne gerek var” derlerdi belki. (Mesaj kaygılı madde evet)
Alf
Şimdi duşununce cok sacma geldi ama kucukken gercek olmasını ve bizim evde yaşamasını istiyordum bu tuylu uzaylının. Verilmiş sadakamız varmış ki, dualarım kabul olmamış. Ne yapacaktık bununla.
Neşeli Gunler ’deki Ziya Hep aynı şeyleri konuşan sıkıcı hısım akrabadan sıkılanlara ilac gibi gelirdi Ziya gibi bir amca. İstediği kadar ‘ipsiz sapsız ’ olsun, palavracı olsun… Yeter ki boyle renklendirsin sıkıcı akşamları.
Mavi Boncuk ’taki Emel Sayın
“Emel Sayın zaten gercek” dediğinizi duyar gibiyim. Ama Mavi Boncuk ’taki Emel Sayın bambaşka. Halıya sarılası, eve goturulesi… Bu filmdeki kadro da komple gercek olabilir aslında.
Tatar Ramazan http://www.youtube.com/watch?v=ZAIrVm8ZUrw
Şundan uc tane olacak memlekette, bak o zaman bozulmadık oyun kalıyor mu!
Kitt http://www.youtube.com/watch?v=A7a0loNwz_g
Kara Şimşek dizisindeki araba. Evet araba ama konuştuğuna gore onu da karakterden sayabiliriz… Bu da cocukluğumun “Gercek olsun ve benim olsun” diye geceleri dua ettiğim dizi karakterlerinden biriydi.
Tony Soprano
Aslında evlat olsa sevilmeyecek bir adam. Ama gercek olsa da şu “Sopranos ’dan uyarlama Altındağlı adında dizi yapıyoruz” diyenlere “Siz n ’abıyonuz oğlum?” diye sorsa…
Dayaklık bonus: Joffrey Baratheon
Game of Thrones ’daki ergen kral. Gercek hayatta elime gecse, bizim mahalledeki kucuk cocuklara dovdururdum. “Ama cocuğa şiddet uygulamak cok ayıp” diyebilirsiniz. O zaman en azından “Seni sunnet ettirecez, bak sunnetci geliyor cukunu kesmeye” diye korkutur, aklını alırdım her gun.