En başta Rodi kavramını acıklayalım. Rodiler, muzisyenlerin, grupların, ses sanatcılarının ekipmanlarını taşıyan, sahnelerini kuran, her turlu konuda yardımına koşan iyilik melekleridir.
Roadies de, The Staton-House Band adlı cok unlu bir grubun rodilerinin hikayelerini anlatan bir Showtime dizisi. Daha fazla konuşmadan (yanlışlıkla spoiler vermeden) listemize gecelim.
Not: Yazı ufak tefek spoilerlar icerebilir. Şimdiden soyleyelim de yok ben duymadım yok ben gormedim olmasın.
1. Bi ’ kere samimiyet akıyor bu diziden.
Duşunun, aylarca bir otobusle eyaletten eyalete seyahat ediyorsunuz. Hepiniz muzik tutkunusunuz ve muzik icin yaşıyor, muzik icin calışıyor, muzik yapıyorsunuz. Hem de dunyanın en iyi gruplarından biriyle.
2. Birbirini seven insanların, birbirine takma isim taktığı bir diziden bahsediyoruz.
Cunku samimi olmak, birine takma isim vermeyi gerektirir.
3. Harika muzikler dinleyebilirsiniz.
Oyuncular bile bu kadar yetenekli olunca, dizinin tadından yenmiyor.
4. Takım calışması nedir tam olarak bu dizide gorebilirsiniz.
5. Dizinin başında calan “Song of the Day” her bolumu merakla acmanızı sağlayacak.
Butun şarkıların guzel olması da biraz şov bizce.
6. Karakterleri o kadar seversiniz ki, dizi izleyen babaanneye donuşmeniz an meselesi olur.
İlk maddede soylediğimiz gibi, bunlar hep samimiyetten.
7. Ara sıra unlu sanatcıları bile gorebilirsiniz.
Tek tek saymayalım, izleyip gorun kim var kim yok.
8. Sadece muzik değil, hayallerle de alakalı bu dizi.
Cok fazla karakter var, hepsinin de farklı hayali var. Aynı zamanda hayal kırıklıkları, aşk, sevgi, değer de var.
9. Grubun hicbir şarkısını bilmeseniz, duymasanız bile, Sağlam bir The Staton House Band fanı olabilirsiniz.
Hatta şarkılarının hikayelerini, yaşanmışlıkları merak edecek, keşke bi ’ 10 bolum daha olsa diyeceksiniz.
10. Sağlam hikayeler dinleyip kendinizi hungur hungur ağlarken bulabilirsiniz.
Ağlama konusunda aşırı ciddiyiz.
Siz en iyisi gidin bi ’ izleyin. 🙂