Başlangıcta tam bir şeytan gibi gorulen, zamanla yalnızca zeki değil bilge olduğunu da oğrendiğimiz ve daha sonra “Vicdanlı da adam lan aslında.” diyerek bağrımıza bastığımız bir adam… The Imp (Kucuk Şeytan), The Halfman gibi lakaplarla anılan, Westeros ’un en guzel abisi. Tyrion Lannister ’ın bilgeliğinden faydalanmak isteyenler icin, yaptığı zekice cıkarımların bir kısmını listeledik. Keyifli okumalar.
1. “Kim olduğunu asla unutma cunku diğer insanlar bunu unutmayacak. Kimliğini bir zırh gibi uzerinde taşı; boylelikle kimse bunu sana zarar vermek icin kullanamayacak.”
2. “Eğer sakat kalacaksan bile, zengin bir sakat olmak daha iyidir.”
3. “İcmek ve bilmek… Benim işim bu.”
4. “Oldurmek ve politika her zaman aynı şey değildir…”
5. “Gorunuşe gore, buyuk adamlarla ilgili cokca şey yazılmış fakat moronlardan hic bahsedilmemiş. Bu bana cok yanlış geliyor.”
6. “Nasıl ki bir kılıc bir bileyleyiciye ihtiyac duyuyorsa, bir zihin de kitaplara ihtiyac duyar.”
7. “Bugune kadar oğrendiğim kadarıyla, ikna edici konuşanların haklılık oranı embesillerinkiyle aynı.”
8. “Midende şarap varken her şey daha iyidir.”
9. “Mumkun olduğu kadar cok sayıda insan tanımaya calışıyorum. Hangisine ihtiyacın olabileceğini asla bilemiyorsun.”
10. “Cocuğunu sevmelisin. O, uğraştığına değen tek şey…”
11. “Olum her şeyi bitiren bir sondur; hayat ise ihtimallerle doludur.”
12. “Hangi beyinsiz, suikastcisine kendi bıcağını verir ki?!”
13. “Yaşlı bir denizcinin zamanında dediği gibi, ateşe işersen pipin yanar!”
14. “Sahiplik bazen sadece varsayımsaldır. Beni yakaladıklarında cuzdanımı elimden aldılar ama altınlar hala benim.”
15. “Kopeğine tac takarsan, tekrar tasma takabilmen cok zor olur.”
16. “Her zaman her şeyden kacman mumkun değildir!”