Sinemada da dizilerde de izleyiciler uzerinde en cok etki bırakan turlerden birisidir cezaevi filmleri. Cezaevi icerisindeki hiyerarşi altında ezilen daha savunmasız mahkumların dramı ve firar girişimindeki her an yakalanabilme ihtimalinin heyecanı seyirci uzerinde oldukca surukleyici bir etki yaratıyor. Bu tarz yapımların en başarılılarından birisi olan Prison Break ’in en akılda kalıcı repliklerini derledik. Keyifli okumalar.
1. “Ben bir capa gibiyim, yanımdaki herkesi dibe cekiyorum.”
2. “Ne isterdim biliyor musun? Abime, abilik yapmak zorunda kalmamak.”
3. Michael – “Seni bu hapishaneden cıkaracağım.”
Lincoln – “Bu imkansız.”
Michael – “Eğer burayı dizayn ettiysen değil!”
4. Sucre – “Gorunmemek icin hucrenin parmaklıklarına carşaf asamayız. Carşafı sadece hucre arkadaşınla işi pişirmek icin asarsın tamam mı?”
Mike – “Hapishane şohretini korumak mı yoksa buradan kacmak mı istiyorsun?”
5. Sucre – “Bu deliklerden delmemiz gerektiğini nereden biliyorsun?”
Michael – “Cunku hesapladım.”
Sucre – “Peki yanılıyorsan?”
Michael – “Yanılmıyorum, matematikte iyiyimdir.”
Sucre – “Peki yanılıyorsan!”
Michael – “Yanılıyorsam sen şu an gaz borusunu deliyorsun demektir. Boru patlar ve canlı canlı yanarız.”
Sucre – “Ama matematikte iyisin değil mi?”
6. Dovmeci Kız – “İlk seferinde coğu kişi daha kucuk bir şeyle başlar, annesinin ya da kız arkadaşının ilk harfleri ya da bunun gibi bir şeyle. Her iki kolu butunuyle kaplamak birkac ay alır. Ama senin yaptırdığını birkac yıl icinde yaptırırlar.”
Michael Scofield – “Benim birkac yılım yok. Keşke olsaydı.”
7. Alexander Mahone – “Silahını at ve dizlerinin ustune cok.”
John Abruzzi – B”en sadece Tanrı ’nın onunde diz cokerim ve onu da burada goremiyorum.”
8. Veronica – “Seni butun hayatım boyunca tanıdım. Senin bedenindeki en kucuk bir kemik bile suca yatkın değil ve paraya hic gereksinimin olmadığını da biliyorum.”
Michael – “Veronica.”
Veronica – “Neden sana yardımcı olmama izin vermiyorsun?”
Michael – “Veronica. Bana daima iyi davrandın, tum hayatım boyunca. Ama bırak bununla kendim başa cıkayım. Tamam mı?”
9. Bellick – “Dindar biri misin, Scofield?”
Michael – “Bunu hic duşunmedim.”
Bellick – “İyi. Cunku On Emir burada gecmez.”
10. “Biz kimliklerimizin tutsağıyız. Kendi yarattığımız hapishanelerde yaşıyoruz.”
11. T-Bag – “Neden bizi daha soğuk biryere transfer etmiyorsunuz. Mesela Afrika?” (Hapishanedeki havalandırmanın calışmaması uzerine mahkumlar isyan eder)
Gardiyan – “Cocuk olma T-Bag. O kadar sıcak değil.”
T-Bag – “O kadar sıcak değil mi? Şurdaki zenci sabah uyandığında beyazdı!”
12. Lincoln – “Hazır mısın?”
Michael – “Hayır değilim, sen?”
Lincoln – “Hayır.”
Michael – “Tamam, gidelim.”
13. “Para her şeyi yapar diyen adam, para icin her şeyi yapan adamdır.”
14. “Dostlarını yakında tut, duşmanlarını daha yakında…”
15. “Her zaman bir yol vardır.”
16. “Bazen sevdiğin insanları korumanın yolu, onlardan uzak durmaktır.”