Son donemde ulkemizde başarılarıyla yurt dışına acılmayı, oyunculuğunu kanıtlamayı ve milyonlarca hayran edinmeyi başaran pek cok başarılı oyuncu var. Onlardan biri de bircok farklı rolle hafızalarımıza kazınan Halit Ergenc. Son olarak İlk Adım: 1919 filminde Ataturk ’u canlandıracağı haberiyle hepimizi heyecanlandıran başarılı oyuncunun hayat hikayesine ve kariyerine birlikte goz atalım…
Başarılı oyuncu Halit Ergenc, 30 Nisan 1970 ’de İstanbul ’da doğdu. Babası ise muzisyen ve tanınan Yeşilcam oyuncularından Sait Ergenc
Anne ve babası kucukken ayrılan Ergenc, zor bir cocukluk gecirdi. Babasının 5 farklı evliliği olmuştu. Hepsinden de cocuğu… Bu yuzden Ergenc annesine daha yakın buyudu
Beşiktaş Ataturk Lisesi ’ni bitirdi. Lise doneminde şarkı soylemeye başlamıştı, 3 yıl boyunca Ajda Pekkan ve Leman Sam ’ın vokalistliğini yaptı
Aynı donemde dans oğretmenliği yaptı, Ajda Pekkan ’ın konserinde danscı olarak yer aldı. Lise bittikten sonra 1989 ’da İTU Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri bolumunde eğitim almaya başladı
Ancak yapmak istediği mesleğin bu olmadığını anlayınca Mimar Sinan Universitesi Opera bolumunu kazandı. Ardından Muzikal Tiyatro Oyunculuğu bolumu acıldı ve oraya gecti
Oğrencilik yıllarında bilgisayar operatorluğu ve pazarlamacılık gibi işler yaptı. O donemde para kazanmak icin karaborsa biletlerden paspas satmaya her şeyi yaptı
1996 yılında Dormen tiyatrosunda oynamaya başladı. The Adventures of ZAK-Kate, Tatlı Charity, Beni Seviyor,Kral ve Ben, Amphitrion, Evita, Hayalet ve Otekiler, Şarkılar Susarsa yer aldığı bazı oyunlar
Televizyonda yer aldığı ilk proje Beni Bul adlı dizi oldu. 1996 ’da Kara Melek dizisinde ilk kez başrol oyuncusu olarak yer aldı
Arada 8 dizide kucuklu buyuklu rollerde yer aldıktan sonra 2002 ’de Zerda dizisinde Devran roluyle ilk cıkışını yaptı. Bu rol sayesinde adını tum Turkiye ’ye duyurdu
2004 ’te Aliye ’deki Sinan Karahan roluyle hafızalardaki yerini tazeledi. Asıl cıkışını yapacağı ve şohrete kavuşacağı teklif ise 2 yıl sonra gelecekti
2006 ’da Binbir Gece ’de Berguzar Korel ile birlikte başrolde yer aldı. Dizi adeta izlenme rekorları kırarkan konusuyla da gundeme oturdu
Ardından Muhteşem Yuzyıl ’da Kanuni Sultan Suleyman rolu ve son olarak 2016 yılında başlayan Vatanım Sensin dizindeki Cevdet roluyle gonullerde taht kurdu
Yer aldığı onemli sinema filmlerinden bazıları ise şunlar; Babam ve Oğlum, Dersimiz Ataturk, İstanbul Kırmızısı, Devrim Arabaları ve Acı Aşk
Halit Ergenc oyunculuğu kadar ozel hayatıyla da gundeme geldi. 2007 ’de ani bir kararla evlendiği Gizem Soysaldı ’dan 1 yıl sonra, 2008 ’de olaylı bir şekilde boşandı
Boşanmalarından hemen once babasını kaybeden Ergenc, hemen ardından yeğenini de acı bir şekilde kaybetti. Bu onun icin kotu bir donemin başlangıcıydı. Boşanmasında da buyuk rol oynadı
O sıralar Binbir Gece ’de rol alan Ergenc ve Soysaldı ’nın boşanma sebebi olarak Berguzar Korel gosterildi. Ancak iki taraf da bu iddiayı kesin bir dille yalanladı
Boşanmanın ardından Berguzar Korel ’le ilişkisi başlayan Ergenc kariyerinin de zirvesindeydi. İkili kısa sure sonra, 2009 yılında evlendi
2010 yılında ikilinin ilk cocukları Ali Ergenc dunyaya geldi. Birliktelikleri devam eden cift her şeyin başladığı Binbir Gece ’nin ardından yıllar sonra ilk kez Vatanım Sensin ’de beraber rol aldılar
Kariyeri yaşamı boyunca pek cok farklı odule layık goruldu. Unu yurt dışına taştı, diğer ulkelerde yayınlanan dizileri nedeniyle hayran kitlesi katlanarak arttı
Son olarak kurtuluş mucadelesinin anlatılacağı İlk Adım: 1919 adlı filmde Ataturk ’u canlandıracağı haberiyle gundeme geldi. Bizler de yeni filmini heyecanla bekliyoruz…
Kaynak; 1