Son zamanlarda sosyal medyanın gundemi Game of Thrones. Final sezonu 14 Nisan ’da başlayan dizi her pazar ve pazartesi gunu gundeme oturmayı başarıyor. Spoiler yemek istemeyenlerin yanı sıra spoiler vermek icin uğraşanlar her yerde karşımıza cıkabiliyor. Son sezon oldukca tartışmalı gecse de beğenenler de beğenmeyenler de heyecanla son bolumu bekliyor. 6. bolum, yani final oncesi 5. bolumde bir kullanıcının gozune takılan kucuk detaysa fan teorilerinden biraz daha fazlası gibi gorunuyor. Gelin BuzzFeed ’de yayınlanan bu iddiaya birlikte bakalım.
Elbette iceriğin spoiler icerdiğini de soyleyelim…
King ’s Landing ’de ortalık karışmadan once bircok kişinin favori hadım karakteri Varys ’e veda ettik. Ancak tum bunlar olmadan once bolumun en başında etkileyici bir şeyler oldu
Bolum, Varys ’in Jon ’un soyuyla ilgili gerceği yazdığı sahneyle başlamıştı. Muhtemelen herkesin oğrenmesi icin mektubu bir kuzgunla krallığa gonderecekti
Varys ’in yazdıkları Martha adlı bir kızın kapıyı calıp iceri girmesiyle bolunmuştu. Kucuk kız Daenerys ’ın yemek yemediğini haber veriyordu
İlk başta bolumun geri kalanına bakacak olursak Varys ’ın, ruh halinden emin olmak icin gozunun surekli Dany ’nin uzerinde olduğunu gorduk. Varys, Dany ’nin Mad Queen olma potansiyelinin farkındaydı ancak henuz bunun gercekleşeceğini bilmiyordu
Sonrasında Jon ’a “Dany ’ye yazı mı tura mı cıktı bilmiyorum ama seninkinden eminim.” demişti. Ayrıca “Dany ’nin ne yapmak uzere olduğunu ikimiz de biliyoruz.” derken Dany ’nin King ’s Landing ’i yakacağından emin gibiydi.
Varys, Martha ’ya “Akşam yemeğinde tekrar deneyeceğiz” dediğinde Martha “Sanırım beni izliyorlar” demişti
Martha bunu soylerken Dany ’nin askerlerinin onu izlediğini kastetmişti.
Peki Martha neden Dany ’ye sadece goz kulak olurken tehlikede olduğunu ya da askerlerin onu izlediğini duşundu? Bu bağlamda Varys Dany ’i zehirlemeye calışıyordu ve Dany (şans eseri ya da bilerek) yemek yemeyerek bu suikast girişiminden kacınıyordu
Bu sahne birinci sezondaki Grand Maester Pycelle ’in şu sahnesini hatırlattı. Ned Stark burada zehri, “kadının silahı” olarak duyduğunu soylemişti. Pycelle de “Evet. Kadınlar, korkaklar… ve hadımlar. Lord Varys ’in de hadım olduğunu biliyor muydun?” cevabını vermişti
Burada Pycelle ’in, Varys ’in daha onceden boyle bir şey yaptığını vurguladığını goruyoruz.
Bu bağlamda bakarsak Varys ve Martha ’nın sahnesinde Varys ’in Dany ’i zehirlemeye calıştığını net bir şekilde gorebiliyoruz. Bu da bunun bir teori değil detay olduğunu kanıtlıyor. Fakat sonrasında Martha ’nın ağzından şu sozler dokuluyor:
“Risk ne kadar buyuk olursa, odul de o kadar buyuk olur.”
Bu yuzden akıllara “Ya Arya ya da Jon gibi ana karakterler değil de Martha Dany ’i oldururse?” ihtimali geliyor. Bu sezonun tum tahminleri ve beklentileri alt ust ettiği bir gercek. Bu yuzden belki de Varys ’ın vedasının ardından onun emirlerini yerine getirecek kişi Martha olur…
Uzun lafın kısası: “Kadehine dikkat et Dany”