Ali Tekinture Biyografisi Muzisyen, soz yazarı ve şair Ali Tekinture, 1953 yılında Besni, Adıyaman`da doğmuştur. Genc yaşta İstanbul`a goc etti. İlk genclik yıllarından bu yana arabesk şarkılar icin sozler yazmıştır.
Ali Tekinture, askerdeyken yazdığı "Tanrım Beni Baştan Yarat" şiiri daha sonra Muzaffer Ozpınar tarafından bestelendi ve 1974 yılında Emel Sayın`ın parcayı okumasıyla Ali Tekinture de tanınmaya başladı.
1978 yılında yonetmenliğini Orhan Elmas ’ın yaptığı ve başrollerinde Sumer Tilmac, Erol Taş, Muharrem Gurses ve Gulden Karabocek ’in oynadığı “Dilek Taşı” adlı sinema filmi icin arkadaşı Mesut Poyraz'la beraber sozlerini yazdığı 'Dilek Taşı' şarkısı Gulden Karabocek'e şohretin kapılarını acmıştır. Hemen ardından sozlerini yazdığı "Surunuyorum" adlı şarkı stadlarda marş oldu.
Ali Tekinture, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Gulden Karabocek, Muslum Gurses, Bulent Ersoy gibi donemin şarkıcıları ile calıştı ve bircok unutulmaz şarkıya imza attı.
“Duyar mısın Feryadımı” adlı şarkısının; 1985 yılında senaryosunu Bulent Oran ’ın yazdığı, yonetmenliğini Sırrı Gultekin ’in yaptığı ve başrollerinde Mesut Engin, Gulden Karabocek, Ali Şen (Oyuncu)dın ’ın oynadığı aynı adla sinema filmi cekilmiştir.
1987 yılında yazdığı "Gitme" adlı parcası o yılın en meşhur en meşhur şarkısı olmuştur.
Ali Tekinture ’nin yaklaşık 1500 eseri kaset ve CD`ler de okundu. Ayrıca 10 şiir kaseti vardır. Ali Tekinture ’nin şarkılarını; Bergen, Gulden Karabocek, Neşe Karabocek, Muslum Gurses, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Bulent Ersoy, Emel Sayın, Zeki Muren, Adnan Şenses, İbrahim Tatlıses, Muazzez Ersoy, Emrah, Mahsun Kırmızıgul, Ozcan Deniz, Cengiz Kurtoğlu, Ebru Gundeş, Sibel Can, Cansever, Mine Koşan, Kamuran Akkor, Gonul Akkor, Huri Sapan, Kibariye, Gulben Ergen gibi şarkıcılar okumuştur.
Uzun suredir kanser tedavisi goren Ali Tekinture, 15 Aralık 2017 tarihinde tedavi gorduğu hastanede 64 yaşında oldu.
Bilinen şarkılarından bazıları:
- Tanrım Beni Baştan Yarat,
- Kadehi Şişeyi Kırarım,
- Gidecek Bir Gun (Aldanma Cocuksu Mahsun Yuzune),
- Dilek Taşı,
- Surunuyorum,
- Kırılsın Ellerim,
- Duyar mısın Feryadımı,
- Ne Fayda,
- Anadan Ayrı,
- Baharı Bekleyen Kumrular Gibi,
- Toprak Alsın Muradımı,