Banu Kırbağ Biyografisi Banu Kırbağ, 2 Mart 1951 tarihinde İstanbul ’da doğmuştur. 1969 yılında lise oğrencisi iken okul orkestrasında amator olarak solistlik yapmaya başladı. Lisede eğitimine devam ederken bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuvarı Şan ve Solfej Bolumu'ne iki yıl devam etti. Daha sonra profesyonel sahne hayatına atıldı. 1969 yılında tarihi Galata Kulesi'nde profesyonel olarak ceşitli dillerde şarkı yorumladı ve caz soyledi.
Muzik Kariyerine 1972 yılında başlayıp, Zafer Dilek ve ablası Hulya Kırbağ ile 1976 yılı başlarında dağılana kadar; dort enstrumantal uzuncalar album ve "Zafer-Banu-Hulya uclusu" olarak sozlu bir uzuncalar album yaptı.
Banu Kırbağ daha sonra ilk solo calışması “Unutulur” ve “Olsem de Bir Kalsam da Bir” ile buyuk başarı elde etmiştir.
5 Mart 1977 ’de sahne adını Banu Arman olarak değiştirmeye karar verdi.
Banu Kırbağ, 1970 yılında ŞAT yapım plaklarında Tuğrul Dağcı adıyla bestecilik yapan ve Şanar Yurdatapan ’ın abisi olan Oktay Yurdatapan ile evlenmiş ve sonra boşanmıştır.
Banu Kırbağ, 1978 yılı başladığı, Timur Selcuk yonetimindeki Cağdaş Dershane'de 5 yıl şan, solfej, armoni, kontrşan, kontrpuan, duzenleme eğitimleri aldı.
Banu Kırbağ, o donemde Kultur Bakanı olan Ahmet Taner Kışlalı'nın daveti ile “Sovyet-Turk Kultur Etkinlikleri”nde Moskova, Baku, Aşkabat gibi şehirlerde konserler verdi.
Kendisi icin yazılmış bir Umur Bugay muzikalinde tiyatrocu Alpay İzer ile birlikte rol aldı ve ilk tiyatro-muzikal deneyimini elde etti.
1981 yılında Balet Plak ’tan 10 şarkılık “Bir Demet Muzik” isimli ilk LP albumu yayınlandı. Bu albumdeki sozlerini Şanar Yurdatapan ’ın yazdığı ve muziğini Hakkı Yucel ’in yaptığı “Unutulur” isimli şarkı cok sevildi ve hit şarkılar arasında girdi.
İkinci LP albumu 1984 ’te geldi. “Anlatamıyorum” ismini taşıyan bu albumunde unlenen şarkısı ise “Nerdesin” oldu. 1986 ’da Bayar Muzik ’ten ucuncu albumu “Canım Can Cekişmede” cıktı. Aynı yıl ilk Altın Guvercin Şarkı Yarışması ’nda “Bırakma Beni” isimli şarkı ile katıldı, dereceye girmedi ama cıkarılan albumde yer aldı.
1982 yılından itibaren beste yapmaya başilayan Banu Kırbağ, 1984 yılında cıkardığı “Anlatamıyorum” adlı albumundeki şarkılardan 6 tanesinin sozlerini kendisi yaparken diğer şarkılarını Faruk Nafiz Camlıbel, Ahmet Kutsi Tecer, Umit Yaşar Oğuzcan gibi şairlerin şiirlerine besteler yaptı.
1987 yılında Kuşadası Altın Guvercin Muzik Yarışması'nda Aysel Gurel'in sozlerini yazdığı ve Banu Kırbağ ’ın bestelediği “Bir Bahar Aşkısın” adlı şarkıyı Ayşegul Aldinc seslendirdi. Yarışmada Banu Kırbağ, şarkının duzenlemesini yaparak 30 kişilik orkestrayı 20 bin kişilik seyirci onunde yonetti ve Turk pop muzik tarihinde ilk kadın orkestra şefi unvanını aldı. Bu yarışmada “Guneş Gazetesi Ozel Odulu”ne layık goruldu.
1991 yılında TRT tarafından, Zerrin Ozer ’in seslendirdiği Banu Kırbağ ’ın bestelediği “Bırak Ellerimi” ile yılın en iyi bestesi dalında birinciliğe layık goruldu.
Yurt icinde ve yurt dışında bircok festival, konser ve etkinliklere katıldı.
1998 yılında “Turkuler Yolladım Sana” isimli TSM albumunu cıkardı. Bu albumden sonra Hurşit Yenigun ’un girişimleri ile 2000 yılında kolektif yapılan Turk pop muziğinin bir donemine damga vurmuş isimler Eski Dostlar albumunde bir araya geldi. Hurşit Yenigun, Esmeray, Melike Demirağ, İskender Doğan, Guzin Sokullu ile Baha Boduroğlu, Semiha Yankı, Banu Kırbağ ve Nur Yoldaş, Atilla Atasoy, Ercan Turgut, Kartal Kaan Turk pop muziği arşivinde onemli bir yer etmiş olan şarkılarını yeniden yorumladılar.
Banu Kırbağ, 2000 yılında Ankara Buyukşehir Kent Orkestrası'nda solistliğe başladı. MESAM'a denetim kurulu uyesi olarak katıldı.
45'likl Plaklar:
Zafer Banu Hulya olarak:
1974 - Şimdi Yalnızım (Banu Solo) / Seni Oyle Seviyorum Ki
1974 - Cukulata Sevgilim / Kara Kara Badem Gozler
1975 - Ağlama Gonlum Ağlama / Seni Gidi Capkın
1976 - Kalbim İstanbul'da / Kaleden Top Atarlar

Solo :
1970 - Vefasız / Eski Bir Mektup
1974 - Sormadan Gir / Zalim
1978 - Nasıl Mutlu Olurum Sensi / Oyle Bir Dunyada Yaşıyorum Ki
1979 - Olsem De Bir Kalsam Da Bir / Buna Sevmek Denirse
1980 - Eski Sevgili / Yok Ki