İyi Sosyaller,
Fotoğrafcılıkla uğraşıyorum ve video cekimleri de yapıyorum. Oyun oynamak gibi bir derdim yok cekimlerden hemen sonra bir kafede veya istediğim bir yerde cekimlerimi hemen bilgisayarıma aktarıp işlemek istiyorum.
Kullandığım programlar Adobe Premiere, DaVinci, After Effects ve Photoshop. MacBook Air M1 almayı duşunuyorum. Daha once macOS ekosisteminde sadece universitede tecrubem var. Cok hoşuma gitmişti aklımda kaldı. Şu anki işlerimde 1080p render alıyorum ve RAW fotoğraflar işliyorum. İleride daha yuksek cozunurluklu renderlar almayı duşunuyorum bu yuzden kafam karışık. 8 GB RAM olan versiyonu mu yoksa 16 GB olanı mı almayalım emin değilim. En az 4 sene kadar kullanmayı duşunuyorum butcemi de fazla zorlamak istemiyorum ekipmanlarımı da yenilemeyi duşunduğum icin o yuzden M.2 modelleri duşunmuyorum. 8 GB RAM kullandığım programlar icin yeterli olur mu emin değilim. macOS, Windows bilgisayarlara gore daha kararlı ve az RAM tuketiyor diye biliyorum yanlışsa affola. After Effects uzerinde cok fazla animasyon kullanmiyorum, genellikle videolar uzerinde kısa animasyonlar. Kurgu icin Premiere, renk duzenleme icin DaVinci kullanıyorum.
Onerilerinizi ve fikirlerinizi merak ediyorum.