İyi forumlar.
Zamanımız teknolojisinin buyuk nimetlerinden biri olan kablosuz aygıtlar bizleri kablo derdinden kurtarmakla beraber istediğimiz bolgeden işlem yapmamıza olanak sağlıyor. Fakat bu teknolojininde bir takım problemleri yok değil. Pazardan aldığımız alışılagelmiş 10 liralık kablosuz farelerin omru yaklaşık 2 yıl falan oluyor (bazı istisnalar haric). Kendim yaşadığım icin bu sonuca vardım. Kullandığım fare artık 2 gunde pil değiştirmek zorunda kaldığım, artık alıcısının yanından uzaklaştıramadığım bir nevi kablolu fareye donuştu. Pil tuketiminin haddi hesabı yok. Ben de bunun uzerine biraz beyin fırtınası yaparak kablosuz faremi kablolu olarak nasıl kullanabileceğimi duşundum. Daha onceden USB yolu ile fareye elektrik vermeye calışsam da başarılı olamadım. nedense 2 adet pil ile calışan bu cihaz, USB den gelen 3/4 volt ile calışmadı. Ben de lise doneminde sınıfca yapmış olduğumuz -12, +12 ve 12 volt ayarlı olmak uzere 3 cıkışlı guc kaynağımı kullanmaya karar verdim. Kablo konusunda ince bir kablo bulmam gerekiyordu ve bunu da efsane IDE kablolarından temin ettim. İlk once farenin icini actım ve + / - kutuplarına bu kabloyu bantladım;
Ardından guc kaynağına Voltmetre bağlayarak kac voltta calıştığını gozlemledim. 3.22 volt calışması icin normal bir voltajdı;
Guc bağlantılarını da yaptıktan sonra sınırsız guc ve sınırsız DPI ayarıyla faremden tam verim alabiliyorum. Fakat bu daha ilk surecinde olduğu icin stabil calışıyor da olabilir, zamanla farenin kartını tamamen kullanılamaz hale getirmezse iyidir.
Umarım bu şekilde sizlere yararlı bir rehber oluşturabilmişimdir. Kolay gelsin.