1971-1972 yýllarý arasýnda Sinop’taki Türk Amerikan Ortak Savunma Tesisleri'nde askeri görevini yapan Kevin Reichley, 51 yýl sonra oðlu Stephen Reichley ile birlikte Sinop’u ziyaret etti. Yýllar sonra Sinop'a gelmenin mutluluðunu yaþadýðýný ifade eden Kevin Reichley, "Çok güzel arkadaþlarým var, manzara çok güzel, Sinop’u çok seviyorum" dedi.

Þehrin 50 yýllýk deðiþimine dikkat çeken Reichley, "Þu anda çok kalabalýk, caddelerde çok araç var ama insanlarýn halen dostça tavýrlarý var" þeklinde konuþtu.

Sinop’a geldiði sürede yaptýklarýný anlatan Reichley, "Arkadaþlarýmla buluþtum, tanýdýklarýmýn mezarlarýný ziyaret ettim" diye konuþtu.

Sinop’ta görev yaptýðý sýrada berber arkadaþý Nazmi Kuru ve balýkçý teknesi kaptaný Þükrü Gümüþ’ün vefat ettiðini öðrenen Kevin Reichley, ölen arkadaþlarýnýn oðullarýyla birlikte mezarlarýný ziyaret etti. Mezarlýkta duygu dolu anlar yaþandý. Mezarlýk ziyaretinin ardýndan kentin turistik ve tarihi yerlerini gezen Reichley, eski günleri yad etti.

Gezisinin son günü Sinop sahilinden Amerika’da yaþadýðý yerdeki Sinop’ta görev yapan Amerikalý askerler ile canlý yayýnda buluþan Reichley, onlara 50 yýl sonraki Sinop’u izletti.