iş başvurusunda kendini tanıtma kendini tanıtma ornekleri mulakatta ornekleri cv de arapca
Bir işe başvurduğunuzda, size o işin kapısını aralayan unsurdur ozgecmişiniz. Onu ne kadar ozenli ve cekici kılarsanız, goruşmeye cağrılma ve işe kabul edilme şansınız da o kadar artar. Ozgecmişini Ozlem Cakır Profesyonel İmaj ve İletişim Danışmanlığı'na gonderen bazı arkadaşların yaptıkları hataları paylaşarak bu konuya dikkat cekmek istiyorum. İşte ozgecmiş hazırlarken ve sunarken yapılmaması gerekenler:
Ozel e-posta adresime bir e-posta geldi. Ekte bir dosya var. Konu kısmında CV yazılmış. Ekteki dosya CV. Bana hitaben bir yazı yazılmamış. 'Acaba ozgecmişin ilk sayfası bana hitaben yazılmış bir mektup mu' diye dosyayı actım. Maalesef sadece ozgecmiş vardı. Gorgu ve nezaket acısından sınıfta kalan bir e-postaydı. Konu kısmına ‘Merhaba Ozlem’ diye yazmış, "Ekte size ozgecmişimi gonderiyorum" diyen bir kişiden iş başvurusu aldım. Konu ‘Merhaba Ozlem’ olabilir mi? E-postasında baştan sona imla ve dilbilgisi hataları yapan bircok kişiden iş başvurusu aldım. Kendini tanıtmaya ozen gostermeyen bu kişiler, onları işe aldığınızda sizin işinize nasıl ozen gosterecekler? Doğru ve guzel Turkce kullanımına ozen gostermek gerekir. Kısaltmalarla dolu, hitabı bilmeyen kişilerden iş başvurularını aldım. Hitap cok onemlidir. Ozgecmişi ulaştırmak istediğiniz birisinin ozel adresine, e-posta gonderirken o kişinin ismini ve soyadını yazmak gerekir. ‘Sayın Cakır veya Ozlem Hanım veya Sayın Ozlem Cakır’ gibi. Ust kademeye ve sizden buyuklere yazdıklarınız icin ‘bilgilerinize sunarım ve saygılarımla’ diye yazıp e-postayı tamamlamak gerekir. Svg, tşk, fyi, kib gibi kısaltmalar kullanılmamalıdır. Ciddiyeti bozar. Ozgecmiş gonderirken e-postaya gulen yuzler veya değişik animasyonlar eklenmemelidir. Bunlar da ciddiyeti bozar. Cok uzun e-postalar, uzun ozgecmişler ve fotoğraflarla dolu, yuklu dosyalarla iş başvurusu yapılan kişilerin posta kutuları doldurulmamalıdır. Ozgecmiş ve e-postanızın yazımında buyuk harf kullanmayın. Bağırmak demektir. ‘İtalic’ gibi okunması zor yazı karakterleri veya kucuk fontların kullanımını da onermem. alıntı: Ozlem Cakır
Boyle Ozgecmiş Gondermeyin
Kariyer0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Kariyer
- Boyle Ozgecmiş Gondermeyin