Oncelikle firefox da nasıl kullanıcı profil oluşturabiliriz ona bakalım:
Firefox a sağ tıklayıp ozellikleri acıyoruz ve hedef olarak gosterilen yerdeki yazının sonuna -p ekliyoruz.(- den once boşluk bırakmayı unutmayın.)

.

Yeni kullanıcı değişkeni oluşturmak icin yeni yi tıklıyoruz ve değişken adına Moz_no_remote ve değişken değerine 1 yazıyoruz.

Kimlik oluştura tıklıyoruz gelen pencerede ileri diyerek devam ediyoruz.Daha sonra profil adını soran bir pencere karşımıza gelecek oraya isim veriyoruz.Orneğin ben yeni adını verdim.Siz kendinize gore bir isim belirleyebilirsiniz.
.

Tamamlandı deyip cıkıyoruz.Evet şimdi firefox u her actığımızda karşımıza sol resimdeki pencere gelecek ve bizde bir profil secmemizi isteyecek.Default olarak gorulen profil benim şimdiye kadar kullandığım icerisinde sık kullanılanlara eklediğim ve ceşitli ayarların olduğu profil.Yeni ise az once oluşturduğum icerisinde hic bir ozel ayarın olmadığı profil.Yeni secip Firefox uygulamasını başlat dediğinizde karşınıza aşağıdaki gibi pencere acılacak.
Sanki firefox u yeni kurmuşsunuz gibi.

–Benim kendi profilimi yabancı kullanıcılar acmasın.Bu mumkun mu?
Bunu şu şekilde sağlayabiliriz.Bilgisayarınızı kullanan ikinci şahıslar icin masaustune firefoks kısayolu oluşturun ve yukarıda firefox ozellikleri penceresinde yaptığımız gibi hedef bolumune ek olarak kullanıcı adınızı ekleyin.
“C:Program FilesMozilla Firefoxirefox.exe” -p“kullanıcıadınız”
Profil oluşturma penceresinden yeni yi (benim oluşturduğum isim) secip başlangıcta sorma kutucuğundaki işareti kaldırıyoruz.Boylece ikinci şahıslar masaustundeki firefox ikonuna tıkladığında oluşturduğunuz profile direk ulaşacaklar.Siz de kendi profilinizin ismini yukarıdaki gibi ekleyek başka bir kısayoldan giriş sağlayabilirsiniz.
Bu konudan faydalanan arkadaşlar ASKERLERİMİZ ve POLİSLERİMİZDEN DUALARIMIZI EKSİK ETMEYELİM LUTFEN.