Oncelikle selam.
3090 kullanıcısıyım ve PUBG de Ultra ayarlarda 2K cozunurlukte 100FPS civarlarında bir FPS alıyorum. Arkadaşımda 3060 Ti var o da benimle hemen hemen aynı FPS'leri alıyor, ben 90 alıyorken o 80 alıyor. Ekran kartı kullanımım %90ların altına duşmuyor, ekran kartı sıcaklığı 75-80 derecelerde, işlemci sıcaklığı 65-70 derecelerde geziniyor. Oyundayken ekran kartı ortalama 375-390W guc tuketiyor. Core clock ~1900MHz memoryclock ~10000MHz civarlarında geziniyor. V-Sync hem oyun icerisinden hem de NVIDIA Denetim Masası'ndan kapalı. Oyunda gokyuzune bakınca 200FPS gorebiliyorum. YouTube uzerinden benimle aynı sistem ozelliklerine sahip olan kişilere bakıyorum hepsi 200FPS ustu alıyor. Kac aydır oyunu bu şekilde oynuyorum. Cozum bir turlu bulamadım, umarım bilen bir arkadaş yardımcı olabilir.

Sistemim:
Zotac RTX 3090 Trinity OC.
Ryzen 7 5800x3D.
G.Skill 2x16 GB (32 GB) 3600MHz CL18 RAM.
ASUS ROG 850G PSU.
Gigabyte B450M S2H.
(Butun parcaları sıfır aldım, oyun SSD'ye kurulu)

Evet, halen daha eski sistemimden kalan anakartı kullanıyorum, testlere baktığımda anakartın FPS'yi etkilemediğini gordum. Gigabyte resmi olarak kullandığım işlemci ile uyumlu BIOS cıkartınca da değiştirmemeye karar verdim.

Benimle aynı FPS'yi alan arkadaşımın sistemi:
RTX 3060 Ti.
Ryzen 5 3600.
2x8 (16 GB) RAM.
850W PSU.
Gigabyte B450M S2H.

Not: Bu sorunu sadece PUBG de yaşıyorum, diğer butun oyunlarda, benchmarklar da, programlarda olması gereken performansı alıyorum. Butun suruculer BIOS falanda dahil guncel. 3 saat boyunca PC'ye ağır testler yaptım ve testlerden sorunsuz gecti. Sitemi duzenli olarak temizliyorum, macun değişimi gerekirse yapıyorum, sistemi ve sistemin bulunduğu odayı surekli tozdan arındırıyorum.

Dosya Ekleri Screenshot_1.png 3,1 MB · Goruntuleme: 18

Screenshot_2.png 1,3 MB · Goruntuleme: 17