RAM Kingston Fury Beast KF436C17BB/8 8GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL17 SSD veya HDD modeli James Donkey 1 TB SSD Ekran kartı XFX Speedster SWFT 309 AMD Radeon RX 6700 XT Core Anakart Asus Prime A520M-K İşlemci AMD Ryzen 5 5600 3.50 GHz
Ryzen Master uzerinden Curve Optimizer ayarları yaptım ama olmadı sonra iptal ettim. BIOS falan sıfırladım bazı sıkıntılar oldu. Şu an her şey normal gozukuyor ve Curve Optimizer kapalı. V-Sync falan acık değil. Bu soylediklerimi yapmadan once bir şey yoktu. Bunlardan sonra Valorant oynarken 400-500 FPS gorurken 400'u gormemeye başladım ve cok sık 200 FPS goruyorum. Ajanlar yeteneklerini cok atınca veya bazen durduk yere 350'lerden aniden 190-200 FPS'e duşup drop yiyorum. Format atarsam duzelir mi?
Not.
Sistem 1 aylıktır ve crack olan hicbir şey yuklenmemiştir. Windows Defender da sorunsuz bir şekilde acık ve bilgisayarda virus bulunmuyor.
İşlemciye DeepCool AG400 soğutucusu takılıdır. Valorant oynarken ekran kartı ve işlemci 60-63 dereceyi gecmemektedir.
İşlemci 4.4 GHz olarak calışmaktadır, Turbo modu acıktır.
Guc seceneği yuksek performans olarak ayarlıdır.
Oyun ayarları yuksek, orta, duşuk fark etmeksizin yukarıda soylediğim FPS sorunu olmaktadır.
Valorant oynarken ekran kartı %90 ve ustu seviyelerde, işlemci ise %45 seviyelerinde kullanılmaktadır.
Yukarıda yazdığım Ryzen Master ayarlarından once de Windows 11 kullanıyordum ve sorun yoktu, yani Windows 10'a donun gibi oneriler vermeyiniz.
Not olarak yazdıklarım yukarıda soylediğim Ryzen Master ayarlarını yapmadan once de boyleydi ve drop sorunu yoktu.