Son bir haftadır FPS duşmesi sorunu yaşıyorum. Valorant, Rust ve en son oynadığım Hellblade oyunlarında anlık donmalar ve takılmalar meydana geliyor. CS:GO oyununu ilk actığımda ısınma esnasında birkac saniye boyunca duşuk FPS sorunu yaşıyorum, ancak mac icinde bu sorunu yaşamıyorum. Ancak ilk bahsettiğim oyunlarda surekli olarak FPS duşuşleri yaşanıyor. Orneğin, Rust oyununu başlangıc ayarlarında oynadığımda ortalama 100 FPS alıyorum, ancak etrafta dolaşırken birden 8 FPS'ye duşebiliyor. Valorant oyununda 300 FPS'den 100 FPS'lere kadar duşuşler yaşanabiliyor.
sistem parcaları:
AMD Ryzen 5 5000 işlemci. Anakart: ASUS B450 M-K2 16 GB RAM, 3200 MHz. AMD RX 580 ekran kartı. bu sorunu cozmek icin şu adımları denedim (ancak işe yaramadılar):
Sistemdeki parcaların surucu guncellemelerini kontrol ettim. Sistemi temizledim ve ısınmayı azaltmaya calıştım (pek cok parca zaten yeni). Oyun ayarlarında değişiklikler yaptım, grafik ayarlarını duşurdum ve V-Sync gibi ayarları denedim. Bu videoyu izleyerek onerilen adımları denedim: Video Linki eğer bu dışında bir cozum onerisi olan varsa ve cevaplarsa cok sevinirim. Okuduğunuz icin teşekkur ederim.