Arkadaşlar bu gercekten cozmesi guc bir sorun diyebilirim. Neredeyse 1 senedir ara ara bu sorunun cozumunu arıyorum ama yabancı kaynaklarda bile bu soruna cozum bulamadım. Zaten Turkce bu sorunun cozumunu paylaşan birine rastlamadım. Sorunuma gelirsek, orijinal AC Odyssey ekran kartını kullanmıyor. Oyun lobide tam performans verirken oyun ici cakılıyor. Donma falan değil sadece duşuk FPS sorunum var. Ekran kartım 130W guc cekiyor, bu oyunda ya da diğer tum oyunlarda 90W uzeri falan calışması gerekirken 40W ila 70W arası geziyor. Zaten sorunun buradan kaynaklandığı kendini belli ediyor ve sistem FPS vermiyor. VRAM kullanımı ise Max 5.5GB civarı oluyor. RAM ise 10GB'ı gecmiyor. Ben bu sorunu Vulkan grafik motoru ile calıştırarak bir nebze olsun cozume ulaştırdım ama yeterli gelmedi. Oyun orta ayarlada 85W sabit guc kullanımı ile 60 FPS uzerine pek cıkmadı. Hangi grafik ayarında olursa olsun ne FPS artıyor ne azalıyor. Mesela Odyssey gibi Origin'de de aynı sorun mevcut. AC Valhalla da bile high ayarlarda 95-100W guc kullanımıyla 75 77 FPS civarı oynuyorum. Oyunda sistem kullanımlarını incelerken şoyle bir şey fark ettim. Windows 10 kullanırken işlemci kullanımı surekli %60-70 civarı bazen 80'e cıkıyordu, oyun haliyle darboğaza giriyordu ve FPS duşmesi yaşanması normaldi. Şu an Windows 11 kullanıyorum ama işlemci kullanımı MSI Afterburner'de buglu olduğundan %10 gosteriyor. Acaba işlemci yetersizliğimi var bilemedim .4C/8T bence yeterli gelmesi gerekiyor ki Valhalla'da bu sorunu yaşamıyorum. NVIDIA kulllananlardan izlediğim videolara gore bazı kimseler bu sorunu yaşamıyor. Ama benim gibi AMD kullananların sorunları olduğunu fark ettim. Sizde sorun nereden kaynaklanıyor. Bu kadar detaya girip kafa karıştırdım ama sorunu başka şekilde anlatamazdım.
RX 5500 XT 8 GB.
Ryzen 3 3100.
B450M S2H.
2x8 3200MHz.
500 M.2 SSD.