Merhaba arkadaşlar ,

Masaustu bilgisayarımda 500 gb seagete marka sata hdd kullanıyorum. Pc dondu ve reset attım devamında pc windows logosunda takılmaya başladı. Onarmayı denedim olmadı guvenli modda acılmadı. Daha sonra Win 7 ve win 8 cd leri ile uzerine yeri bir sistem kurmaya calıştım kura başlamadan hata verdi. İcerisinde onemli veriler olduğu icin hdd yi silemiyorum. Dunde gittim sabit hdd kutusu aldım laptoba usb ile bağladım o zamanda raw olarak gordu ve bicimlendirme istedi. Bir cok forumda araştırdım herkes program onermiş. Bende '' Diskinternals Partition Recovery ' programını kurdum lisanslı olarak ama onların anlattığı gibi raw olan hdd hard disk drives bolumunde değil unallocated space bolumunde cıkıyor. Oda işe yaramadı.
Araştırmalarıma gore ubuntu ve linux işletim sistemleri raw olan hdd leri okuyabiliyormuş daha denemedim.
Ayrıca televizyonum hdd yi goruyor hatta şuan hdd den muzik dinliyorum.
Sizden ricam hdd yi bicimlendirmek istemiyorum. Recovery programlarına guvenmiyorum.
Hdd yi masaustune bağlayıp mı uğraşayım ( gerci windows acılmıyor ) yoksa sabit disk kutusuna bağlı olarak laptobtamı birşeyler yapayım ?

Evet arkadaşlar onerilerinizi bekliyorum şimdiden tşk ederim.