Arkadaşlar merhaba.
Benim bi internet cafem var ve haliyle başım cok ağrıyor. Sorunum şu; ben bi cafe programı kullanıyorum ve terminal pc lere ana pc nin ip numarasını vererek ana pc yi server yapıyorum. sizde bilirsinizki xp de DHCP amcam surekli kendine ip ataması yapar. tabi durum bole olunca terminal pc lere girmiş olduğum server ip si diskalifiye oluyor diğer pc leri yonetimiyorum bunun icin 2 yol biliyorum 1 ) DHCP her yeni ip alışta terminallerde belirlenmiş olan server ip sini değiştirmek. 2 ) Tcp/Ip den elle ip vererek sabitlemek. Tabii ben 2. sini yapıyorum ve şu şekilde yapıyorum yanlışım varsa duzeltin;
IP adresi : 192.168.1.2 (ana pc me verdiğim ip)
Alt ağ maskesi : 255.255.255.0
Varsayılan ağ gecidi : 192.168.1.1

Yeğlenen DNS sunucusu : 212.156.4.1 ya da 4
Diğer DNS sunucusu : 212.156.4.4 ya da 7

aynen bunu yapıyorum bazen ok sorunsuz calışıyor e bazende ana pc de internet erişimi gidiyor. lan icinde herşey ok ama internete cıkamıyorum restart atınca internete tekrar giriyom ne iş anlamadım. otomatik ip alsam internete cıkıyorum ama dediğim gibi cafe programında sorunlar yaşıyorum ne yapacağımı şaşırdım LUTFEN bu konuda yardımcı olun bana şimdiden teşekkur ederim.

Not : Sabah cafeyi acınca (09:30) ilk iş yazmış olduğunuz cevaplara bakıcam iyi geceler!