Merhaba. Ben şimdi ilk defa bir network yonetmek durumunda kalıyorum. Şimdiye kadar hic yonetmedim ama network hakkında az cok bilgim var. Calıştığım şirkette yaklaşık 15 PC var ve ADSL -Zoom marka modemle internet paylaşımı ve ağ sağlanıyor. Benim oğrenmek istediğim şunlar başlıklar halinde yazayım:
1-)Network'un tam olarak guvenliği (kendi icinde ve internette) icin ne yapmalı hangi programı kullanmalı. (ISA server anlatımı forumda var ama bize uygunmudur daha buyuk şirketler icinmidir)
2-)Network'teki tum PC'lerin ne yaptığı ne kadar kaynak kullandığı, internette yaptığı işler girdiği siteler(abartmıyorum umarım), ağ ile arasında bağlantı sorunu varmı..
3-)İnternetin PC'lere dağıtımının ayarlanması(kimini bağlamamak, kimine daha fazla hız vermek)
4-)Orneğin şirketin bir mail sistemi var outlook kullanıyor. Ben 2 PC arasındaki mailleşmeyi server altında otomatik kayıt altına alabilirmiyim.
5-)Bunların dışında yonetim icin ne yapmalı neler yapmamalı anlatabilirmisiniz.
Biliyorum uzun bir soru yığını oldu ama elinde dokuman olanlarda yollayabilir. Sorunun şeklinden de anlaşılacağı gibi kısa cevap gerektirmiyor. Lutfen gercekten yardım edebilecekler cevap yazsın.
Saygılar....
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- Network Yonetimi Hakkında Bilgi Arıyorum.