SSD veya HDD modeli hp s650 240gb
Arkadaşlar SSD'nin sıkıntısı şu.
Takınca etkinliği %100 takınca Windows bicimlendirmem gerektiğini soyluyor ama yapmıyorum.
Diski acınca klasorler var ama ici boş yazıyor fareyi ustune getirip beklediğim zaman.
Diskte bulunan dosyaları surukleyip başka diske atmaya calıştığım zaman PC kilitleniyor ve diskin icine klasor oluşturulamıyor.
Yani yazma-okuma yapılamıyor.
Calışma suresiyse 25 gun falan yeni SSD zaten, teknoloji şans işiymiş.
Biraz araştırma yaptım SSD'de bulunan bellekleri farklı SSD'ye lehimleyip gecici cozum sağlanabiliyormuş.
Bana da bundan lazım ama Turkiye de yapan pek yok sanırım.
Kendim yapmaya kalksam nasıl bir yol izlemem lazım biraz lehim yapabiliyorum gerekirse aynı SSD'den alır ona lehimlerim ama kaynağım yok nasıl yapacağıma dair.
Dosya okumaya calışırken verdiği hata: Onemli bir cihaz donanım hatası nedeniyle başarısız oldu.
Masaustune rastgele bir klasoru atarken ise 0x8000701E3 hatası geliyor, toplu olarak atarken PC kilitleniyor.
Kendim yapmaya kalksam komple verilerden olma riskini de goze almıyorum altı ustu bir iki kablo lehimlemiş birisiyim o yuzden tamir yapan bir yer lazım mumkunse kurumsal buyuk bir yer olsun. Ucreti fark etmiyor ama ekonomik olanları tercih ederim herhalde Total'de 200GB falan veri var ama 40GB olan cok onemli diğerlerini kaybetmek koymaz.
Belirtmem onemli mi bilmiyorum ama Windows'taki chckdisk komutuna gore disk RAW bicimindeymiş USB'ye Ubuntu kurdum erişemedim.