SSD veya HDD modeli ST4000NT001 Anakart Asus Z170 Pro Gaming
Arkadaşlar merhaba. Amazon uzerinden ST4000NT001 kodlu Seagate'in yeni hard disklerinden satın aldım. Satıcı ve gonderici Amazon.com.tr. Hard disk tarafıma kopuk gibi koruma aracları kullanılmadan gonderilmişti. Sisteme bağladığımda sistem hard diski gormedi bile. Dolayısıyla değişim kaydı oluşturdum. 1 hafta sonra elime yeni hard disk ulaştı. Bu kez sistem gordu fakat HardDiskSentinel uzerinde Hard diskin sağlığına baktığımda 50% kalan sağlık gorunce bunu da değişim icin gonderdim. 1 hafta daha bekleyişin ardından yeni Hard diski tarafıma gonderdiler. İlk bağladığımda sağlık 100% gozukuyordu bir hata yoktu. Birkac gun sonra 1 adet Reallocated Sector hatası aldım. Hard diske ihtiyacım olduğu icin bu kez değişim icin bir işlem yapmayıp durumu izlemeye karar verdim fakat uzerinden 1 hafta gectikten sonra Reallocated Sector count 2 oldu. Acıkcası bu durum gercekten sinirimi bozmaya başladı. Amazon gibi resmi bir yerden bir urun satın alıyorum ve 2 değişim ardından hala boyle bir durumla karşılaşıyorum.

Gorsellerde ki ilk HD Tune testi hızlı tarama ozelliği olmadan taranmış ve 0.0% hasarlı blok olarak gozukuyor fakat bu sırada Reallocated sector count 1 idi. 1 hafta sonra ise ikinci gorselde gozuktuğu uzere Reallocated sector count 2'ye cıktı.

Sizlere sormak istediğim soru ise, bu hard diski değişime gondermeden once buyuk olcude sağlığının azalmasını beklemeliyim? İnternette yaptığım araştırmalara gore yeni alınan hard disklerde bile coğunlukla Reallocated sector durumu ile karşılaşılabildiği ve bunun direkt olarak hard diskin olduğu anlamına gelmediği yazılmış. Bu şekilde bile 5-10 yıl kullananlar olduğunu gordum. Bazıları ise 1 Reallocated sector dahi kabul edilemez, değişime gonderin yazmışlar. Acıkcası işim gereği hard diske ihtiyacım olduğu icin tekrar bir değişim sureci ile uğraşmak istemiyorum fakat 4 bin lira para verip aldığım hard diskin 1 haftada 2 Reallocated sector vermesi de canımı oldukca sıkıyor. Bu sebeple teknik bilgisi iyi olan arkadaşların bilgisine ve yonlendirmesine sığınıyorum. Bana bir yol gosterebilirseniz memnun olurum.

Dosya Ekleri HDtune.jpg 281 KB · Goruntuleme: 16

Hdtune2.jpg 150,4 KB · Goruntuleme: 11

2.jpg 148,5 KB · Goruntuleme: 17