İyi gunler arkadaşlar. Seagate 2 Tb USB 3.0 / 2.0 harici diski indirimden faydalanıp yeni aldım. Şimdi bunun hakkında aklımda kalan birkac soru var :

1-) En buyuk sorunun elektrik kesintisi olduğunu duşunuyorum. Abimin daha once 1 Tb lık diski bir elektrik kesintisinde yandı. Bunlar prize takılınca ve elektrik kesilince artık kısadevre mi yapıyor, ne yapıyorsa, kullanılamaz hale geliyorlarmış. Bunun onune gecebilmem adına ne yapabilirim ?

Not : Wupiyes midir nedir, elektrik depolayıcı birşey varmış. Prize takılıyormuş. O herhalde işimi gorur. Detaylı bilgi verirseniz sevinirim.

2-) Şimdi kullanımı icin şoyle birşey yaptım ben, aygıt şu anda bilgisayara bağlı, ama prize tam takılı değil. Şoyle gostereyim :

O cıkmış olan kablo prize bağlı, ama takılı değil. Diğer kablo usb girişi, bilgisayara bağlı durumda.

Elektrik kesilmesi sonucu birşey olur mu ? Sonuc olarak kapalı durumda, birşey olmaz gibime geliyor. Ama bilgisayara bağlı ?

3-)Şimdi benim anakartımda USB 3.0 portu yok. Ve dolayısıyla cok yavaş yazıyor. Bilgisayarıma USB 3.0 destekleyen birşey yapamaz mıyım ? Yani illa anakartın değişmesi mi gerekiyor ?

4-) Aygıtı bilgisayara takınca cok gec tanıyor, bi 5 dk. felan bekliyorum en az. Normal midir ?

5-) Son olarak şoyle birşey soracağım ; film koleksiyonu yapmayı duşunuyorum. Ve bunun icin gerekli birkac şey var :

* Yeterli alan ( Yani Sabit Disk lazım. Benimki 100 Gb ve oyunla vs. 30 gb kalıyor. Oda birkac Blu-Ray filme anca yetiyor. )

* Wupiyes midir nedir ( Yani elektrik kesilmesine karşın elektrik depolama şeyi. Tam bilmiyorum. )

* USB 3.0 portu ( Cunku gercekten alelade bir şekilde yazıyor. Ben bir filmi atana kadar 5 kere film indiriyorum. )

Toplam butcem, 200-300 lira arası. Ve yukarıda yazdıklarımı halletmem lazım. Wupiyes ' i belki bizimkiler alır, onu fiyata tabî tutmuyorum, ek olarak iyi bir film indirme sitesi icinde 100 lira ayırdım. Yani mumkun olan en duşuk fiyatlarda harcama yaparsam bu sorunları cozebilirim gibime geliyor.

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkurler