Merhaba arkadaşlar, 2-3 hafta once guzel bir sistem topladım monitoru de erteledim 17" eski LCD ile idare ediyorum

Monitor alıcam fakat iyi ve pahalı ile ideal ve uygun monitor arasında gidip geliyorum.

İyi ve pahalı olan technopat'ın da incelediği asusun VG248QE modeli 144Hz 1ms oyuncu monitoru. İdeal ve uygun olan (benim oyle değerlendirdiğim) yine asus VS247HR 50-75Hz 2ms genel ve oyun maksatlı kullanım Led Hdmi+Dvi-D+D-Sub monitor.

"Kullanım amacım oyun ve film ağırlıklı olacak sevgili technopat kullanıcı ve yonetici yorumcu arkadaşlarım."
Her ikisinde de ortalama bir performans almak istiyorum ve hepsinden onemlisi zaten bozuk olan goz sağlığımın katili olmaması lazım bu konuda sıkıntı yaratmayacak başka monitor modelleri varsa yazabilirsiniz.

İkinci uygun model almak istediğim sitede o fiyatlarda tek model olarak bulunduğu icin bir nevi zoraki secim.
Fakat ozelliklerine, sunduklarına ve fiyatına baktığımda en azından kağıt ustunde alınabilir gibi. Fiyatı 525 TL arkadaşlar bu arada.

Kağıt ustunde diye vurguladım zira kağıt ustunde veya speficication da yazmayan bazı sıkıntıları da oluyor bu meretlerin.
Oncelikle asus monitorlerde sıkca rastlandığı soylenen terim olarak soyluyorum aynılarını kullanıyor olabilir;
Ghosting, Golgelenme, Olu piksel gibi sıkıntılar ne sıklıkta cıkıyor ? Alacağım firma-site bu konuda istediğim takdirde deneyecektir monitoru fakat denetmeden sipariş edip aldığım takdirde bu gibi sorunlarla ne sıklıkta karşılaşabilirim?
Asus model bu monitorlerde ?

Şimdiden teşekkurler değerli yorumlarınız ve tavsiyeleriniz icin