Uzmanlar gebelik suresince kontrolsuz icilen ağrı kesicilerin erkek bebeklerde kısırlığa neden olabileceği konusunda uyardı. Tup Bebek ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Doc. Dr. Hakan Coksuer, ağrı kesicilerin testosteron hormonunu etkilediğini belirterek, hamilelik doneminde kullanılan ağrı kesicinin erkek cocuklarda kısırlığa neden olabileceğini bu nedenle mumkun olduğunca kullanılmaması gerektiğini soyledi.
Ağrı Kesici Kullanmaktan Kacınınİngiltere Edinburgh Universitesi'nde yapılan calışmada bu konuda hamile kadınlara ağrı kesicileri mumkun olan en kısa sure aralığında en az etkili dozda alması gerektiğini belirtmiştir. Yapılan bir hayvan calışmasında, asetominofen ilacı testosteron uretimi uzerindeki etkilerini incelemek amacıyla kısırlaştırılmış farelere insan fetal testis fragmanlarının transplante edildiği olan ksenograft modeli kullanılmıştır. Calışmada kandaki testosteron seviyesi duşuş gosterdi. Buna bağlı olarak da sperm uretiminde onemli derecede azalma olabileceği belirtilmektedir. Anne adaylarına benim mesajım acıktır; aşırı ağrı kesici ilac kullanımından kacının ve ağrınız varsa tıbbi yardım alınız.
İlacı Alırken Bir Kez Daha DuşununHamilelere ağrı kesici kullanımında dikkatli davranmalarını oneren Doc. Dr. Hakan Coksuer, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Ağrılara karşı anne adaylarının ağrı kesici almak yerine tıbbi yardım almalarının daha sağlıklı olur. Gebelikte ağrı kesici olarak asetaminofen kullanımı yaygın olduğu icin anne adayları gebelik esnasında bu ilacı kullanmadan once bir kez daha duşunerek kullanmalıdır.