Merhaba Arkadaşlar; ben Azerbaycan da bir Turk şirketinde bilgi işlemci olarak calışmaktayım... Yaklaşık bir ay once şirketimize 128 k DSL ( optik ) internet hattı cektirdik. Kullandığımız modemin markası Zyxel Pretige 791 modem router. Modem direkt olarak Server a bağlı ve diğer makinalara server uzerinden internet paylanıyor. Modem direkt servera bağlı olduğu ve serverda da programlar yoğun calıştığı icin diğer makinalar internetten 128 k olarak faydalanamıyor ve ayrıca servera virusler rahatlıkla bulaşabiliyor. Bu da benim server da surekli problem yaşamama neden oluyor. Benim sizden istediğim yardım: " modemi direkt olarak switch (hub) e takarak tum bilgisayarlar internete bu yolla cıkması ve bir de bizim diğer şubemizdeki bilgisayardan internet aracılığı ile Windows 2000 servera bağlanabilmesi icin 1494 numaralı Citrix Portu 192.168.1.3 e NAT edilmesi ve yine 211 numaralı portu 192.168.1.3 e NAT edilmesi." bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...şimdiden yardımlarınız icin cok teşekkurler
- ReadBull.net
- Donaným Forumu
- Að Donanýmý
- Ýnternet Servis Saðlayýcýlarý
- DSL Modemi Router olarak kullanma