Merhaba,

İlk olarak 3 hafta icindeki gozlemlerimi anlatayım. Sayacağım olaylar aynı nedenden olmayabilir.

İlk olarak 3 hafta once bilgisayarım durup dururken kitlendi. Sistem masaustunde bekliyordu ve hicbir oyun vs... acık değildi. Hatta kitlenmeden once saatlerce oyun bile oynamıştım. Bu kitlenme olayı o an bir muzik vb... ses acıksa ses (OR: DIIIIIIIIIIIT) şeklinde takılmasıyla oluyor ve tamamen kitleniyor bilgisayar. Sadece reset ile cozuluyordu. Bu olay o hafta icinde en fazla 5 kere oldu. Sonraki 2 hafta hic olmadı taki bu gune kadar. En son bu gun oldu oda 1 kere bir daha da olmadı ama başka sorunlar cıktı.

Yeni sorun ise son gunlerde başladı. Anladığım kadarıyla bilgisayarın power bolumunden bir cızırtı geliyor. İlk başlarda bu sadece sayfayı yenilediğimde, Masaustunu yenilediğimde, bir web sayfasında aşşağı yukarı gittiğimde oluyor. Saatler gectikten sonra surekli olmaya başlıyor. Son olarak bilgisayar reset atıyor ama tutarlı değil reset atmadığıda oluyor. Sesin fanlardan olmadığına eminim. Reset sorunununda ısınmadan olmadığına eminim.

En son tam olarak neresinden geldiğine bakmak icin power'ın icini actım. O şekilde calıştırmayı denedim ama 5 saniye acılıp reset. Surekli bu oldu en az 20 defa. Sesin power fanından gelmediğine de emin oldum. Ama devreden geliyor anladığım kadarıyla. Ben de tekrar vidalıyıp kasaya yerleştirdim. Bir sure bu 5 saniye ara ile reset işlemi devam etti. Sonrasında bilgisayarın masaustu gelebiliyordu ama bazen acıldıktan 10 saniye sonra bazen 10 dakika sonra reset atmaya başladı. Ben de kapattım. 1 saat sonra tekrar acarken biraz cızırtı geldi ama şu an yok.

Bu cızırtı başlamadan once bilgisayarıma RAM eklemiştim. Normalde 2x2 GB RAM'im vardı. Eklememle birlikte 4x2 GB RAM'im var. Bu yuzden olabilir diye şu an cıkarmış durumdayım ama şoyle bir şey var. Power'ın vidalarını acmadan once ve 5 saniyede bir res atmadan oncede cıkarmıştım. Hala reset atıyordu hem de cok fazla. Bu arada cızırtılar varken bir performans sorunu olmuyor. Biliyorum cok uzun yazdım ama umarım yardım edebilirsiniz. Şimdiden cok teşekkurler.

Bu arada power'ım 520W. Buyuk ihtimalle yazmasaydım bu bilgiyi sorucaktınız diye duşundum.

Sistem ozelliklerim;