Anakartım Asus P5VD2-VM SE. Yeni aldığım ekran kartı ise Asus hd 7750 .
Şimdi sorunumu anlatıyorum . Arkadaşlar ekran kartını taktığımda goruntu gelmiyor . Her şeyi denedim olmadı . Sorun anakartta diye duşunuyorum yardımcı olur musunuz ?
Once Sapphire HD 7770 GHz Edition aldım. Bilgisayarıma bağladım ve herhangi bir goruntu alamadım. Daha sonra farklı bir bilgisayarda denedim onda da goruntu alamadım. Aynı zamanda 450 Watt power ile denedim. Daha sonra aynı kartı bozuk olduğu gerekcesiyle değiştirdim.
Ama eve gelip bilgisayarıma taktığımda gene aynı sorun oldu. Bilgisayarım 300 Watt Power'a sahip ve 6 Pin guc girişi yok. Bu yuzden ceviriciyle denedim. Fakat değiştirdiğim yeni kartım da yukarıda belirttiğim sorunlardan oturu bozuldu.
Daha sonra sorunun Power'un Molex'ini ceviriciyle donuşturduğum 6 Pin'den kaynaklandığını duşunup, kartımı HD 7750 ile değiştirttim. Markası Asus. Ekstra guc girişi gerektirmiyor. Fakat bu ekran kartı da benim bilgisayarda goruntu vermedi. Ancak diğer bilgisayarda goruntu verdi.
Sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum ve konu hakkında yardımlaraınızı bekliyorum.