Selamlar, yaklaşık 3 yıl sonra kasamı ilk kez temizleyeceğim. Yapmayı duşunduğum şeyleri yazacağım, yanlışım varsa duzeltirseniz sevinirim. Sonucta bir hata onemli bir zarar verebilir sisteme ve bilgisayar fiyatları malumunuz.
Oncelikle fon makinesini soğukta calıştırıp kasanın genel tozunu alacağım. Bildiğim kadarıyla bu işlem fanlar olunca sisteme zarar veriyor. Bu yuzden fanları sokeceğim. İşlemcininki haric. Donmemesi icin onu bir elimle tutarım. Ayrıca ekran kartını da ayrıca temizleyeceğim icin onu da sokeceğim. Kasanın genel tozunu aldıktan sonra evdeki eski dış fırcasıyla daha detaylı bir şekilde tozu alacağım anakartın falan. Fanların pamuklu kulak copuyle alınabileceğini okumuştum, onu oyle yapacağım. Ama kulak copunu ıslatmalı mıyım, ıslatacaksam ne kadar ıslatmalıyım bilmiyorum. Kasanın icinin, HDD'nin, SSD'nin ve ekran kartının arka plaketinin tozunu vs. almak icin peceteye kolonya sıkıp almayı duşunuyorum. Birkac seferle hem tozunu alırım hem de temizlemiş olurum. Kolonyanın bileşenlere zararı olur mu? Ayrıca anakart icin de kullanabilir miyim? Nemli bez de bir secenekti ama bezi yeterince kuru tutamamaktan cekiniyorum. Son olarak da guc tuşuna bir sure basılı tutup statik elektriğini alırım.
Başka tavsiyeniz varsa bekliyorum, teşekkurler.
Dosya Ekleri 20230620_134537.jpg 144,6 KB · Goruntuleme: 88
20230620_134549.jpg 132,6 KB · Goruntuleme: 89