Konuyu acmadan once acılanlara baktım ama gunceli yok ve benzer butcelerle acılmış başlıklar genel kullanıma hitap ediyor, grafik tasarım ozeline bir konu acmak istedim.
Donanım/Yazılım fark etmeksizin bilgisayarlar cok da bilgim olan bir alan değil. Grafik tasarım programlarını (Blender, SketchUp gibi 3D tasarım yapılan programlar dahil) bir sistem kurmak istiyorum. İlk etapta dizustu olmasını istedim ama hem işlerimi sabit bir alanda yapıyorum hem de masaustu daha fazla performans sağlıyor. Hem fiyat hem de performans acısından 12-13 nesil Intel I5-17 işlemciler ve RTX 3060 ve 3060 Ti kombinasyonları dikkatimi cekti. Darboğaz olur mu diye baktım, problem yaşayan yok. Bilemem.
Onemli noktalar şunlar:
1- Bu teknoloji denen meret cok hızlı gelişiyor. Beni en az 5 yıl idare edecek, en azından grafik tasarım programlarında ağlamayacak bir sistem olmalı.
2- 30k butcenin 5K'sı monitor ve program giderleri olacak. Bu yuzden sistemin aslında 25'i gecmemesi lazım. 30 zorlarım ama 25 daha iyi olur.
3- RGB zart zurt istemiyorum. Kasmayacak, sade bir sisteme ihtiyacım var.
4- ikinci el parca duşunmuyorum.
Dizustu alternatiflerinize de acığım ama masaustu cozumleriniz olursa hem bana hem de benim gibi arayışta olanlara yardımcı olmuş olursunuz.
Bu forumu cok met ettiler. Donuşlerinizi rica ediyorum.