Sinop ’ta okuma yazma seferberliği kapsamında acılan kursa katılan 92 yaşındaki Gullu Sarac, yıllar sonra okul sıralarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşıyor.Sinop ’ta okuma yazma seferberliği kapsamında acılan kursa katılan Gullu Sarac, 92 yaşında okul sıralarıyla buluştu. Sinop Halk Eğitim Merkezi tarafından Gazi İlkoğretim Okulu ’nda acılan okuma yazma kursuna yaşları 40 ila 92 arasında değişen 8 kadın katılıyor.
Kursiyerler arasında bulunan dort cocuk annesi 92 yaşındaki Gullu Sarac ise ilerleyen yaşına rağmen ortaya koyduğu oğrenme azmiyle dikkati cekiyor. Sarac, babasını erken yaşta kaybetmesi nedeniyle okula gidemediğini, okuma yazma oğrenemediğini soyledi.
Aradan gecen yıllarda cocuklarının desteğiyle okuma yazma oğrenmeye calıştığını belirten Sarac, boyle bir kursun varlığından haberdar olunca katılmaya karar verdiğini dile getirdi.
“KURSUN OKULDA YAPILMASI DA AYRI BİR GUZELLİK OLDU”
İlerlemiş yaşına karşın haftanın beş gunu derslere gelmeye calıştığını anlatan Sarac, şoyle devam etti:
“Bir yıl once eşimi kaybettim. Kızım zaten benim okuma yazma isteğimi biliyordu. Bu kurstan haberi olmuş, bana da katılmam yonunde soylemi oldu. Yıllar boyu cocuklarım biraz oğretmeye calıştı ama hic okula gitmedim. Boyle bir şans ayağımıza gelmiş, değerlendirmek istedim. Şimdi haftanın beş gunu derslere gelip gidiyorum. Kursun okulda yapılması da ayrı bir guzellik oldu cunku bu sıralara oturmanın ozlemini yaşıyordum.”
Sarac, yavaş yavaş okumayı cozduğunu ancak yazı yazmayı henuz başaramadığını dile getirerek, “Bazı yazıları okuyabiliyorum. Oğretmenlerimizin yardımıyla inşallah yazı yazmayı da cozeceğim. Artık cocuklarım ve torunlarımın isimlerini yazmak istiyorum. Bize boyle bir imkanı sağlayan herkesten Allah razı olsun.” ifadesini kullandı.
Kursu ziyaret eden Vali Hasan İpek ’in eşi Gulten İpek de kursiyerlerle sohbet ederek, derslerinde başarı diledi.
Kaynak: AA
İslam ve İhsan