TTNet kotalı ADSL bağlantımızı kablosuz ağ ile kullanıyoruz. Zyxel Prestige 661HW-61 model bir modemim var. Router uzerinde ayar yaparak video ve yonlendirme sitelerine kablosuz ağa bağlanan bilgisayarların erişimini engellemek istiyorum. Mumkun mu?
OpenDNS kullanarak bu engellemeyi yapabiliyorum, gayet başarılı bir filtreleme servisleri var, ayrıca boylece Turkiye'de yasaklanmış sitelere de girebiliyorum fakat sorun şu ki OpenDNS'nin gizlilik sozleşmesindeki bazı maddeleri kabul etmek istemiyorum.
OpenDNS filtrelemesinin calışması icin proxy hizmetini etkinleştirmek zorundasınız. Bu da internette yaptığınız tum hareketlerin onların "cache" sunucularından gecmesi ve kaydedilmesi anlamına geliyor.
Ayrıca OpenDNS kullanırsanız IP adresiniz ve ne zaman hangi sitelere girdiğiniz de kayıt altına alınıyor.
Gerci bu bilgileri OpenDNS kaydetmese TTNet'in kaydetmediğini bilmiyoruz. En azından OpenDNS'nin okuyabildiğimiz bir gizlilik sozleşmesi var internette, TTNet'in hangi gizlilik kurallarını uyguladığını bilen var mı? Ben hic bilmiyorum, merak da ediyorum. Merak etmemiz gerektiğini duşunuyorum.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- kablosuz ağda filtreleme, OpenDNS ve kişisel veri gizliliği