Ayasofya Camisi ’ne ziyaretcilerin yoğun ilgisi devam ediyor. Vatandaşlardan Vedat Ucar, “Cok heyecanlıyız. Şu anda camiye girerken hala tuylerim diken diken oluyor. Cok mutluyuz.” dedi.Turkiye ’nin farklı şehirlerinden ve yurt dışından gelen cok sayıda ziyaretcinin yoğun ilgisinin olduğu camide, oğle namazı iceride ve dışarıda cemaatin katılımı ile eda edildi. Kılınan oğle namazının ardından Kur ’an-ı Kerim okundu.
Camiye girmek icin sırada bekleyen vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı cektirdi. Camiyi ziyarete gelenlere de giriş oncesi meydanda Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi acılışı şerefine şukur icin Hayrat Vakfı tarafından Yasin-i Şerif ucretsiz olarak dağıtıldı.
AYASOFYA CAMİSİ ’NE YOĞUN İLGİ DEVAM EDİYOR Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ’ni ziyaret eden vatandaşlar duygularını anlattı.
Vatandaşlardan Dursun Boz, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ’ne 2. kez geldiğini belirterek, “Camiye donuşturuldukten sonra ilk kez geliyorum. Cok eskilere donuyorum ve insanların neler yaşadıklarını duşunuyorum. Sozlerle duygularımı ifade edemiyorum. Cok duygulu anlar yaşıyorum. Oğle namazına geliyoruz namaz kılıp dua edeceğiz.” dedi.
Vedat Ucar ise Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ’ne 3. gelişi olduğunu belirterek, “Cok heyecanlıyız. 86 yıldır beklediğimiz bir şeydi. Şu anda camiye girerken hala tuylerim diken diken oluyor. Cok mutluyuz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ’a teşekkur ederiz. Bundan sonraki kararların bundan onceki gibi arkasında olacağız. Cok heyecanlıyız ve teşekkur ediyoruz.” diye konuştu.
Ozbekistanlı Fatima Halikova da cok etkilendiğini ifade ederek, “Ozbekistan ’dan bayram icin İstanbul ’a geldik ve Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ’ni gormek icin geldik. Cok guzel cami ve acılmasından dolayı cok memnunuz.” dedi.
Vatandaşlardan Bayram Mert ise, “Camimiz, devletimize, milletimize, vatanımıza, bayrağımıza, hayırlı ve uğurlu olsun. Butun milletin gozu ve kulağı buradadır. Bu gelişmişliğin bir vadisidir. Bu bir guc ve hayaldir ve bu hayaller gercek olmuştur. Bunu yapanlardan ve emeği gecenlerden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.
Merve Kocak da “Ankara ’dan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ziyaret icin geldik. Daha once de gelmiştik ama yoğunluktan camiye girememiştik. Ailecek camiyi ziyaret edip dua edip doneceğiz. Muslumanlardaki coşku cok guzel. Emeği gecenlerden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.
Yabancı turistler de Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ’nden cok etkilendiklerini dile getirdi.
Kaynak: AA
İslam ve İhsan