Şanlıurfa'da coban, Kocaeli'de hekim adayı. Cobanlık yaparken ders calışmayı hicbir zaman ihmal etmeyen Kecikıran, girdiği universite sınavında Kocaeli Universitesi Diş Hekimliği Fakultesini kazandı.Onceki yıl kısıtlı imkanlarla girdiği sınavda Kocaeli Universitesi Diş Hekimliği Fakultesini kazanarak burada eğitimine devam eden Musa Kecikıran, eğitime ara verilmesi uzerine geldiği memleketi Şanlıurfa'nın Siverek ilcesinde cobanlık yapıyor.
Şanlıurfa'nın Siverek ilcesinde cobanlık yaptığı sırada kurslara katılarak girdiği universite sınavında Kocaeli Universitesi Diş Hekimliği Fakultesini kazanan Musa Kecikıran (21), pandemi sureci ve tatil doneminde eğitime verilen arada cobanlık yapmaya devam ediyor.
İlceye bağlı Darıcalı Mahallesi'nde yaşayan Musa Kecikıran, 11 cocuklu ailenin 5. cocuğu olarak dunyaya geldi ve zor şartlar altında eğitimine devam etti.
Bir yandan cobanlık yapan bir yandan da eğitimini surduren Kecikıran, 2 yıl once katıldığı kurslardan edindiği bilgileri hayvanlarını otlattığı sırada bol bol tekrarlar yaparak pekiştirdi.
Cobanlık yaparken ders calışmayı hic bir zaman ihmal etmeyen Kecikıran, girdiği universite sınavında Kocaeli Universitesi Diş Hekimliği Fakultesini kazandı.
Aradan gecen surede eğitimini aksatmayan ve 3. sınıfa gecen Kecikıran, yeni tip koronavirus (Kovid-19) nedeniyle eğitime verilen arada memleketine gelerek yeniden cobanlık yapmaya başladı.
Hayvanları dağ bayır gezdiren Kecikıran, bir yandan ailesine yardımcı olurken, bir yandan da derslerin tekrarını yapıyor.
Diş hekimi adayı Musa Kecikıran, ailesinin eğitimini tamamlayabilmesi icin buyuk fedakarlıklar yaptığını soyledi.
Bu emekleri boşa cıkarmamak icin cok calıştığını anlatan Kecikıran, "Her anne ve baba cocuğunun iyi yerlere gelmesini ister, sarf ettiği maddi-manevi emeklerin boşa gitmemesini ister. Ben de o yolda gitmek istiyorum, anne ve babamın maddi-manevi yondeki desteklerinin boşa cıkarmamasını istiyorum. Gercekleştirdim mi bilmiyorum ama omrum yettiğince bu yonde mucadele edeceğim." dedi.
"Asıl işimiz hayvancılıktır" Musa Kecikıran, ailesinin hayvancılıkla uğraştığını kendisinin de kucuk yaştan itibaren hayvanlarla ic ice olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
"Bu hayvanlar ekmek teknemiz. Elimden geldiğince yardım etmeye calışıyorum. Anne babaya 'hayır' demek olmaz, ne derlerse onu yapmaya calışıyorum. Kocaeli'ne gittiğim zaman tam bir diş hekimi adayı, Şanlıurfa'ya geldiğim zaman da tam bir aile evladı olmaya calışıyorum. Hedeflerim o yonde. Yani Kocaeli'ne gittiğim anda diş hekimliğinin gerektirdiği butun nitelikleri kazanmaya calışıyorum, Şanlıurfa'ya geldiğim zaman ise cobanlığın gerektirdiklerini yapmaya calışıyorum."
"İyi ve ahlaklı olarak yetiştirmeye calıştım" Baba Mehmet Ali Kecikıran ise cocuğuyla gurur duyduğunu ve onun eğitimini tamamlaması icin gereken her turlu desteği vereceğini soyledi.
Kendisinin yaşadığı zorluklarla cocuklarının karşılaşmamasını ve iyi bir hayatlarının olmasını istediğini anlatan baba Kecikıran, "Cocuklarım okusun, ulkesine ve vatanına faydalı olsunlar istiyorum, onları insanlara yardım eden iyi ve ahlaklı olarak yetiştirmeye calıştım." dedi.
Anne Bedriye Kecikıran ise oğlunun universitede okuduğu icin cok mutlu olduğunu belirterek, Musa'nın eve geldiği donemlerde de hayvanlarla ic ice olduğunu ve onların bakımlarını ustlendiğini belirtti.
Kaynak: AA
İslam ve İhsan