Diyanet İşleri Başkanlığı, “Haydi Turkiye, Evden Kur ’an Oğrenmeye” sloganıyla cevrimici Kur ’an-ı Kerim oğrenme seferberliği başlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı, “Haydi Turkiye, Evden Kur ’an Oğrenmeye” sloganıyla cevrimici Kur ’an-ı Kerim oğrenme seferberliği başlattı.
Tum dunyada etkisini surduren yeni tip koronavirus (Covbid-19) salgını surecinde din hizmetlerini aralıksız surduren Diyanet İşleri Başkanlığı, “Haydi Turkiye, Evden Kur ’an Oğrenmeye” sloganıyla “Uzaktan Kur ’an-ı Kerim Oğretim Programı” hazırladı.
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan cevrimici eğitim programı, 8 hafta boyunca devam edecek.
Haftalık 6 saatten oluşan program, haftada 3 gun ve gunde 2 saat olarak uygulanacak.
Başvurular Başladı Eğitim programına dair gun ve saatlerin oğrencilerin taleplerine gore duzenlenebileceği eğitim programına başvurular başladı.
Programa başvurular, Diyanet İşleri Başkanlığı resmî internet sitesi (www.diyanet.gov.tr) uzerinden alınacak.
“Haydi Turkiye, Evden Kur ’an Oğrenmeye” seferberliği kapsamında cevrimici ilk ders 28 Aralık 2020 ’de yapılacak.
Eğitim Programında Engelliler Unutulmadı Gorme ve işitme engelli vatandaşların da başvurabileceği uzaktan Kur ’an-ı Kerim eğitim programına, 14 yaş ve uzeri butun vatandaşlar katılabilecek.
Kaynak: Diyanet Haber
İslam ve İhsan