Trakya Universitesi mezunu Malloum Yoboide Djeraki, ulkesi Cad ’da gercekleştirilecek cumhurbaşkanlığı secimlerinde aday oldu. Djeraki, secimler oncesi Turkiye ’ye gelerek mezunu olduğu universiteyi ziyaret etti.Cad ’da Demokratik ve Sosyalist Değişim Partisi ’nin (PDSA) kurulmasına liderlik eden ve şu anda partisinin genel başkanı olan Trakya Universitesi Edirne Meslek Yuksekokulu Gumruk İşletme Bolumu mezunu Malloum Yoboide Djeraki, adayı olduğu Cumhurbaşkanlığı secimleri oncesi Turkiye ’ye geldi.
“BİR SONRAKİ ZİYARETİMİ CUMHURBAŞKANI OLARAK YAPACAĞIM” Mezunu olduğu universiteyi ziyaret eden Djeraki, Trakya Universitesi Rektoru Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile goruştu ardından Selimiye Camii ’ni gezdi. Mezunu olduğu universiteye cumhurbaşkanı adayı olarak gelmenin kendisi icin cok farklı hissettirdiğini ifade eden Djeraki, “Turkiye ’yi seviyorum ve burada cok guzel anılarım var. Turkiye ile var olan guzel ilişkilerimizi daha da ust seviyeye taşımak istiyorum. Umuyorum ki buraya bir sonraki ziyaretimi cumhurbaşkanı olarak yapacağım” dedi.
“DEVLETİMİZİN POLİTİKALARI BİR KEZ DAHA ANLAM KAZANDI” Trakya Universitesi Rektoru Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, mezun oğrencilerini bu tur gorevlere aday olarak gormekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Bugun 5 binden fazla uluslararası oğrencimizle başta Balkanlar olmak uzere dunyanın bircok noktasında Trakya Universitesi oğrencisi ve mezunu gormek mumkun. Bu da bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor. Devletimizin bu konuda urettiği politikaların ve YOK ’un gosterdiği cabaların ne kadar anlamlı olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu” ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
İslam ve İhsan