Şırnak Silopi İlce Muftuluğune bağlı Genclik Merkezi İhtiyac Odaklı Kız Kur ’an Kursu'nda eğitim goren Beyaz Tunc, 70 yaşında Kur ’an-ı Kerim oğrenerek ilk hatmini yapmanın mutluluğunu yaşadı.Silopi İlce Muftuluğune bağlı Genclik Merkezi İhtiyac Odaklı Kız Kur ’an Kursu'nda Kur'an eğitimine başlayan Beyaz Tunc, 70 yaşında Kur'an-ı Kerim oğrendi.
Tunc, 70 yaşında Kur'an-ı Kerim oğrenerek ilk hatmini yapmanın mutluluğunu yaşadı.
Genclik Merkezi İhtiyac Odaklı Kız Kur ’an Kursu'nda Tunc ve diğer oğrenciler icin merasim duzenlendi.
Koranavirus tedbirlerine riayet edilerek duzenlenen merasimde konuşan Kur'an Kursu Oğreticisi Medine Tuncer, "Beyaz Teyze okuyamamış. Etrafında Kur ’an-ı Kerim'i oğretecek kimse de yokmuş ve herhangi bir kursa da gidememiş. İlerleyen yaşına rağmen kursa katılan Beyaz teyze, her gun aksatmadan gelip dersini alıyordu. Umutla, gayretle oğrendi. Bir gun dersini tam okuyamamıştı, Kur'an'a sarılarak ağladı. Ben o kadar etkilendim ki 'Ne olursa olsun seninle ilgileneceğim ve Kur'an-ı Kerim'i okuyacağız, oğreneceksin.' dedim. Rabbime binlerce şukurler olsun ki Beyaz Teyze Kur ’an-ı Kerim'i okumayı oğrendi." dedi.
70 yaşında Kur'an oğrenen ve toren esnasında gozyaşlarına hakim olamayan Beyaz Tunc ise "Daha once birkac defa denediğim halde oğrenemedim. Kur'an'ı bu sefer torunlarım yaşındaki oğrencilerle birlikte buyuk bir gayret gostererek oğrendim. Bu nedenle cok mutluyum. Bu imkÂnı bana sunan oncelikle Hocam Medine ’ye cok cok dua edip, Muftuluk ve Genclik Merkezi yetkililerine de teşekkur ediyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kur'an Kursu Oğreticisi Medine Tuncer, Tunc'u tebrik ederek belge ve hediye takdiminde bulundu.
Kaynak: Diyanet Haber
İslam ve İhsan