4 Eylul 1901'de Kudus'te doğdu. 1929'da İstanbul Darulfununu Felsefe Bolumu'nu bitirdi. Bir sure edebiyat oğretmenliği yaptıktan ve Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Dairesi uyeliğinde bulunduktan sonra 1942-1946 doneminde milletvekili secildi. 1949-1951 arasında oğrenci mufettişi olarak Fransa'da bulundu. 1950'de Unesco Merkez Yonetim Kurulu uyeliğine getirildi. Turkiye'ye dondukten sonra, emekli olduğu 1966 yılına kadar İstanbul'da oğretmenlik yaptı.Tecer edebiyata şiirle başladı.
Şiirleri 1921'den sonra DergÂh ve Milli Mecmua gibi dergilerde cıktı. Daha sonra Varlık, Oluş, Yucel ve Ankara Halkevi'nin cıkardığı, kısa bir sure de kendisinin yonettiği Ulku gibi dergilerde şiirlerini yayınladı.Şiirlerini 1932'de Şiirler adlı kitabında topladı.Bu kitabın yayınından sonra yazdıkları yalnızca dergilerde kaldı.Şiirlerini hece olcusuyle yazdı.Daha sonra başladığı oyun yazarlığında da milli değerlere onem vermiştir. İlk ve en onemli oyunu Koşebaşı'nda Batı'ya ozenenleri eleştirir. 1961'de sahnelenen son oyunu Satılık Ev yayımlanmamıştır. Coğunluğu dergilerde olmak uzere Halk edebiyatı ve folklor konularında ceşitli incelemeleri de vardır. 23 Temmuz 1967'de İstanbul'da oldu.
ESERLERİ Şiir: Şiirler, 1932. İnceleme: Koylu Temsilleri, 1940. Oyun: Yazılan Bozulmaz, 1947; Koşebaşı, 1948; Koroğlu, 1949; Bir Pazar Gunu, 1959; Satılık Ev, 1961.
NERDESİN
Geceleyin bir ses boler uykumu,
İcim urpermeyle dolar : - Nerdesin ?
Arıyorum yıllar var ki ben onu,
Aşıkıyım beni cağıran bu sesin. Gun olup suruyup beni derbeder,
Bu ses ruzgarlara karışır gider.
Gun olur peşimden yurur beraber,
Ansızın haykırır baba; Nerdesin ? Butun sevgileri atıp icimden,
Varlığımı yalnız ona verdim ben,
Elverir ki, bir gun bana derinden,
Ta derinden bir gun bana "gel" desin.
BESBELLI