Ekran kartı Amd hd 8750M
Bu tur hataları Acer Aspire E1 572g cihazımda alıyordum. Bu tur durumu yaşayanlar icin bir cozum yolu buldum. Cozum yolu şu enableulps denen sistemi kapatmak. Bu sistem ekran kartında aktivite olmadığında kendini devre dışına aldığından kaynaklı bu hatalar alınıyor.
PC Ekran kartı driver - Google Drive
İsterseniz buradan indirip Radeon Software kısmındaki setupdan acabilirsiniz (eğer buradan indirirseniz en sonda yazdığım aşamayı yaptın yoksa surucuyu kurmayacaktır).benim ekran kartım 8750M 22.6.1 surumunde. Eğer farklı bir ekran kartınız veya farklı bir surumunuz varsa veya linke guvenmiyorsanız. Once surucu setupını calıştırın kurulum ekranı gelince kapayın. C klasorunu acın oradan AMD'ye girin. PackagesDriversDisplayWT6A_INF sonra bu kısımlara gelin. 2 tane inf dosyası var. Masaustune yeni metin belgesi oluştur deyip inf dosyasının birini kopyalayın bu işi yaptıktan sonra farklı kaydet deyip alttaki TXT kısmını tum dosyalar yapın ve kopyaladığınız ınf'in adıyla kaydedin (masaustune). Kaydı yaptıktan sonra dosyayı acın ve bul kısmını acıp enableulps yazıp aratın 1 değerlerini 0'a cekin (yaklaşık olarak 30 tane falan var). Sonra bu yaptıklarınızın aynısını diğer inf dosyasına da yapın. Sonra masaustundeki inf dosyalarını kopyala yapıp PackagesDriversDisplayWT6A_INF bu kısımdaki inf dosyalarını yerine yapıştırın. Bu işlemleri yaptıktan sonra başlangıc ondan sonra ayarlar Windows Update kurtarma gelişmiş başlangıc ondan sonra oradan Windows surucu imza gereksinimi kapıyoruz. Ve masaustu geldikten sonra c/amd kısmından setupı acıp kuruyoruz. Surucu guvenilir değil diycektir siz yine de yukle deyin (dosyaları değiştirmiş olduğumuzdan virus falan katılmış olabilir diye uyarı veriyor). Artık rahatca kullanabilirsiniz.
Eğer PC niz hic acılmıyor donuyorsa başka bir PC'den DDU indirin bir flasha atın. Bilgisayarı 3-4 defa donduktan sonra kapayın bekleyin yazcak orada gelişmiş seceneklerle guvenli moda girin ve DDU'yu acıp ust seceniği ekran kartı markasınıda AMD secip en ust secenekle sıfırlayın yoksa siz kaldırsanız bile surucunuz geri gelecek ve donma sorunları tekrarlayacaktır. Bunları yaptıktan sonra normal masaustunde dediğim aşamaları yaparsanız sorunuz kalmayacaktır.