RAM 16GB SSD veya HDD modeli Apacer 512gb m2 Ekran kartı Asus AMD RX6600 Anakart Asus PRIME 520M-A İşlemci Ryzen 5 5500
Bilgisayarı boot ederken 1 uzun 3 kısa beep sesi geliyor. BIOS'UMA baktığımda American megabrands ınc. Olduğu icin o markanın kodlamalarına baktım ve hatanın.

Conventional/Extended Memory failure (Graphics Card is out of order) yazdığını gordum ama başka bir yerde ise aynı yazı fakat Graphics Card yerine reseat Memory sticks yazıyordu o yuzden emin olamadım. RAM'leri oncelikle teker teker denedim ve sorunsuz calıştıkları slotlara takarak denedim ve duzeldi fakat bir sure sonra tekrar oluştu. Şu anda sorun oluştukca RAM'leri tak cıkar yapıyorum bazen bilgisayar otmeden acılıyor ama yine de rastgele zamanlarda (genelde oyundayken) bilgisayar donuyor ve reboot ediyor.

Acılmasında hicbir sorun yok fakat bu sorun beni hayattan bezdirdi, RAM'leri teker teker de denedim farklı kombinasyonlarla da denedim cozum yok, ayrıca ekran kartım da tam oturmamış gibiydi onu da cıkartıp tamamen yerine oturtup guzelce vidaladım fakat cozum yok...

Şu an bazen acarken otuyor bazen ise normal acılıyor ve fark etmeksizin sistem genelde oyundayken vs. mavi ekran veriyor, oyun bir anda kapanıyor ve geri acılmıyor, ya da tamamen donuyor ve uzun bir cızırtı sesinden sonra reboot ediyor. Cozum onerilerine tamamen acığım artık yıldım.